· · Коментара: 0
НОВИТЕТИ

Шта су СДД уређаји? Нових 512 ГБ неизбрисиве меморије

Нову екстерну компоненту СЕ760 одликује 12 пута већа брзина читања/писања од екстерних хард дискова

SE760--1-.jpg
Фото: АДАТА промо

Нова серија екстериних ССД дискова, који користе неизбрисиву меморију за чување података, најављена је и од компаније АДАТА. У продаји ће се ускоро појавити и екстерна меморија ССД АДАТА СЕ760, коју одликује привлачан изглед и компактне димензије ради лакше преносивости.  

Шта су ССД уређаји?
ССД (Солид Стате Диск) дискови користе неизбрисиву меморију за чување података. Наспрам стандардне меморије (РАМ) подаци се не губе када ССД остане без напајања. Класични дискови морају вртети своје плоче за проналажење података пре читања или мењања док ССД-ови немају тај проблеме па је време које је потребно да се подаци пронађу на диску знатно краће.

Нови уређај долази уз УСБ 3.2 Ген 2 интерфејс, који нуди изврсне перформансе читања и писања.  

Једноставан брз и модеран  

Уређај АДАТА СЕ760 има компактан и оптималан дизајн савршен за употребу у покрету. Његова глатка спољашњост са површином од углачаног метала атрактивног је изгледа  и пријатна је на додир. ССД долази с УСБ 3.2 Ген 2 интерфејсом, услед чега нуди брзину читања/писања до чак 1000 МБ/с, што је више од 12 пута брже од екстерних хард дискова. Такве муњевите перформансе омогућују корисницима на пример, пренос филма у 4К резолуцији величине 10 ГБ за око 20 секунди.

Фото: АДАТА промо

Бољи од хард диска, једноставан за коришћење

СЕ760 нуди све практичне предности које имају и остали ССД-ови, укључујући отпорност на ударце и вибрације. Уз то, он користи најновији УСБ-Ц (Тyпе Ц) прикључак који је реверзибилан, па нема иритантног окретања као код старијих врста УСБ прикључака. Он се без посебне припреме користи и на оперативним системима Виндовс, Мац ОС и Андроид, што значи да корисници могу без ограничења премештати садржаје с једног на други уређај. Било да се користи за посао или забаву, СЕ760 ће корисницима понудити предности ССД-а, једноставне могућности повезивања и практичност УСБ-Ц прикључка.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.