· · Коментара: 0
Неизбежно

Само је питање времена када ће Земљу погодити НАЈРАЗОРНИЈИ ЗЕМЉОТРЕС! (ВИДЕО)

Да ли знате да свакога дана нашу планету продрма између 12.000 и 14.000 потреса?

1595327481_Depositphotos_85324846_s-2019.jpg

Последњи земљотрес који је погодио подручје Србије догодио се 18. јула ове године у 7,35 часова
по локалном времену када је регистрован потрес магнитуде 3.4 јединица Рихтерове скале у региону места Сјеница. Интезитет у епицентру процењен је као 5. степен Меркалијеве скале.

Земљотреси оваквог интезитета могу изазвати врло мала оштећења на објектима у епицентралној области...

Ово је било саопштење Сеизмичког завода Србије које свакодневно бележи сеизмичке промене. И да, земљотреси, нису уопште ретки! Они су свакодневна појава мада ми тога и нисмо свесни.
Земља је место где се у сваком тренутку, негде дешава неки земљотрес. У просеку сваке године Земља се затресе између 12.000 и 14.000 пута!

На срећу, већину чине земљотреси магнитуде 2 и слабији који се забележе неколико стотина пута сваког дана, Велики земљотреси магнитуде око 7 степени се јављају у просеку једном месечно а они снажнији од подеока 8 на скали, у просеку једном годишње!

Фото:"Депозит"

Земљотреси су иначе, по људе и њихову имовину најпогубнија природна непогода, којој изгледа и ми својим чињењем све више доприносимо.

Тако кажу стручњаци, да глобално отопљавање само убрзава неизбежни велики, разорни, можда најразорнији икада забележен.

Прочитајте још:"ОНИ су у контакту са Земљом!" Све је више доказа да је Никола Тесла примао сигнале из свемира (ВИДЕО)

Да ли ће то бити негде око "Ватреног прстена" у реону Пацифика, или "Сент Андреас раселини" у Калифорнији, Чилеу, Јапану, или можда Африци за коју научници тврде да иде "ка располућивању" и да ће је поделити океан?

На ова питања наука нема одговоре. Свакодневно се, нарочито у Јапану и Калифорнији, прате све могуће тектонске промене, али су сви сагласни да је човечанство немоћно, не само да спречи већ и да предвиди овакве катастрофе.

Према доступним подацима земљотреси снажнији од 8,5 степени Рихтерове скале (скала има 10 подеока али на срећу још није измерен земљотрес те јачине) од 1500. године до данас 35 пута су погађали Земљу!

У 16. веку само једном, у 17, четири пута, у 18. осам, у 19. седам, у 20. десете, а у овом, за само 20 година већ пет пута! Ово је још једно упозорење - доказ заступницима теорије да и глобално отопљавање убрзава катастрофичан сценарио.

Најјачи икада измерен је био у Чилеу, "Валдивија" 22.мај 1960. јачине 9,6 степени! "7, марта 1964. Аљаску је погодио земљотрес јачине 9,2 степена, Индонезију 26, 12, 2004, земљотрес јачине 9,1 до 9,3 степена Рихтера, 11. марта 2011. Јапан са 9,1 степеном Рихтера...

Прочитајте још:"Ни по коју цену га не откопавати! Чекати даља упутства!" - Мистерија ЗАВЕТНОГ КОВЧЕГА (ВИДЕО)

Колика ће бити разарања и колико ће то однети људских жртви не зависи само од јачине земљотреса. Битно је и на којој су дубини, време трајања, да ли је имао неке нуспојаве попут цунамија, да ли је подручје насељено и колико густо, каквог су квалитета грађевине...

А људске жртве могу да буду заиста небројене.

Фото:"Депозит"

Према валидним подацима најсмртоноснији земљотрес је задесио Кину 23. јануара 1556. године када је настрадало између 820 и 830.000 људи!

Процењује се да је снага тог земљотреса износила најмање 8,0 степени Рихтера! Кина, област Тангсана је 26. јула 1976. била разорена земљотресом јачине 7,8 степени Рихтера и погинуло је можда и више од 700.000 људи!

Земљотрес од 7,0 степени Рихтера је 12. јануара 2010. погодио Хаити и тада је настрадало 316.000 људи!

Земљотрес који смо поменули а који је погодио Индонезију 2004. године изазвао је цунами па је број настрадалих премашио 220.000!

И у нашем окружењу је било великих, смртоносних потреса. Тако је италијански град Месину 28. децембра 1908. погодио земљитрес јачине 7,1 степена по Рихтеру који је усмртио 123.000 људи!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.