· · Коментара: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Одлично чисти, а ОВО средство из КУХИЊЕ ствара праву МАГИЈУ

Чишћење прашине, разних мрља и прљавштине са дрвеног намештаја није нимало лак задатак, а ако сте икада испробали да му вратите сјај онда знате о колико великом изазову је реч.

1594972521_Depositphotos_71233225_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Готови производи за чишћење могу да направе више штете него користи, а штетни су и за здравље. На срећу, постоје многа еколошки прихватљива алтернативна средства, која се лако праве од свакодневних производа за домаћинство.

Прочитајте још: КОМАД намештаја који тера непожељне ГОСТЕ и привлачи БОГАТСТВО

Спреј против прашине за намештај

Можете да га користите свакодневно. Овај раствор пријатно мирише, па истовремено делује као освеживач ваздуха.

Пробајте две комбинације сирћета и уља.

Потребни су вам: шоља воде, шоља белог сирћета, две кашике кокосовог уља, 15 капи лимуновог уља, празна бочица у спреју, крпа од микрофибера или обична мека памучна тканина.
Помешајте све састојке у спреј--бочици, затворите и промућкајте. Прскајте директно на дрвене површине, па посушите меком, сувом крпом. Средство добро промућкајте пре сваке употребе.

Средство за дрвене подове

Ако не желите то да учините уз помоћ обичног белог сирћета, прашину са пода можете да уклоните уз помоћ природног средства направљеног од четири шоље топле воде, кашике течног сапуна на бази маслиновог уља и 10 капи етеричног уља лимуна.

Можете сами Фото: Депозит

Помешајте их у боци са распршивачем, промућкајте, испрскајте подове и пребришите крпом.
За намештај и подове од тамног дрвета

Јабуково сирће уклања маст, а лимунов сок служи као дезинфекција.

Јабуково сирће уклања прљавштину и маст са дрвета, а лимунов сок служи као средство за дезинфекцију. У комбинацији са маслиновим уљем, ови састојци ће заштитити све дрвене површине.

Прочитајте још: На ТРОСЕДУ пише WC, да ли знате ШТА ТО ЗНАЧИ?

У боцу са спрејом убаците шољу јабуковог сирћета, шољу маслиновог уља, кашику лимуновог сока, 1-1,5 мл етеричног уља лаванде и кашику биљног глицерина (није обавезно). Спреј нанесите директно на дрво или на меку крпу, па га распоредите по површинама. Ваши подови ће засијати захваљујући овом домаћем лаку за дрво. Ако желите да притом и замиришу, онда додајте и лавандино или било које омиљено есенцијално уље.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.