· · Коментара: 0
Фенг шуи

Осећате да вам фали ЕНЕРГИЈА? Промените ових 10 СТВАРИ у свом ДОМУ и све ће бити другачије

Које су то највеће фенг шуи грешке које често правимо и како их решити? Није никаква посебна наука - ако мало размислите, скроз је логично, а решење уопште није компликовано.

1594892247_living-room-2569325_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

1. Справе за вежбање или рад држите у спаваћој соби

Спаваћа соба би требало да дочара зону опуштања и интиме, а не енергију рада и тешког вежбања. Држање собног бицикла или компјутера у спаваћој соби, чак и ТВ-а, убрзо ће показати свој учинак у виду тежег постизања релаксације и уништења мира и интимне атмосфере. Преместите све справе из ваше спаваће собе па радите, гледајте ТВ и вежбајте у некој другој просторији.

Фото: Пиxабаy

2. Дозвољавате да се накупља неред

Старе новине, часописи, разбацане књиге, гардероба  или гомила играчака могу вас и те како спутавати и физички и емотивно. Поспремите свој дом, барем једном седмично да бисте се осећали ослобођено, здраво и полетно.

Прочитајте још: Веш машина је легло БАКТЕРИЈА: Ево начина како ЛАКО можете да је очистите

3. Имате препуњене, набацане ормаре

Уградни ормари, као и цела соба претворена у ормар колико год били практични и лепи имају своје капацитете. Не претрпавајте их јер бисте сами себе могли удаљити од особа које би вам могле помоћи и које су вам наклоњене. Уколико нисте нешто носили неколико сезона, решите се тих ствари или их поклоните онима којима су потребне. Испразните и баците тј поклоните барем трећину, да бисте направили места за нешто ново у свом животу. Држите све уредно сложено и сортирано

Уколико нешто нисте носили неколико сезона , решите се тих ствари или их поклоните онима којима су потребне

4. Имате празне зидове који делују беживотно

Празни зидови отежавају препуштање ужитку и задовољству. Потрудите се да испуните свој дом ујетничким делима која вас инспиришу, надахњују, а можда сте и сами довољно креативни. У случају да нисте сигурни или немате довољно новаца, послужите се лепим постерима, плакатима или тапетама занимљивог дизајна.

5. Не спуштате поклопац wц шоље

Жене већ годинама гласно или тихо мрмљају о овом проблему. И то с добрим разлогом. Wц је сливник који дословце може испрати благостање из вашег живота. Усвојите навику да је поклопац од wц даске поклопљен када wц шолка није у употреби. Затварајте и врата од купатила.

Прочитајте још: Углавном ћемо летовати у својим ВРТОВИМА: Погледајте како да сами направите свој РАЈ (ВИДЕО)

6. Не перете редовно прозоре

Ако то не чините редовно врло је веројатно да пропуштате много тога. Прозори су симбол славе и вашег угледа. Када су стакла чиста и блистава, околина ће препознати ваше способности и таленат, па ће вас и подстицати и уважавати.

Када су прозори прљави добре прилике ће вас мимоићи!

7. Игноришете шкрипање

Врата која шкрипе, од улазних до оних на ормарићима увек су знак да сте у нечему непопустљиви. Неколико капи специјалног уља или воска, па и оног маслиновог, спречиће шкрипање или цвиљење шарки. Тиме показујете да сте спремни и отворени за нове могућности.

Прочитајте још: Како нас варају станодавци? "Стан у изворном стању", "лукс" и "светао" сигурно НИЈЕ ОНО ШТО СТЕ МИСЛИЛИ

8. Ретко кувате

Ваша кухиња је срце вашег дома. Када се не употребљава, сва подручја вашег живота могу патити. Уколико више кувате код куће, свакако ћете бити срећнији и здравији. Ако немате времена за кување, потрудите се барем једном дневно да упалите шпорет, макар само за чај или кафу. То генерише добродошлицу, топлину и вашу виталност.

Ако немате времена за свакодневно спремање ручка, упалите шпорет барем за кафу или чај!

9. Чувате непотребне ствари, нежељене поклоне и ствари које вам се не свиђају

Решите се нежељених поклона тако што ћете их поклонити или проследити и тако се ослободитии окова прошлости. Крените даље.

Прочитајте још: Сара показала како да ЛАКО уклоните МРЉЕ СА ТЕПИХА са оним што има СВАКА КУЋА

10. Ретко користите главни улаз (они који имају кућу)

Ваша улазна врата симбол су ваше пословне каријере и животног пута. Ако стално улазите у свој дом кроз  дворишна врата, могли бисте врло брзо изгубити из вида своје животне циљеве. Ограничавате се у могућностима напредовања или запошљавања, као што и губите лични смисао за више креативности и животних могућности. Нека вам пређе у навику кориштење главних улазних врата најмање једном дневно, чак ако при томе морате ићи и около.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.