· · Komentara: 0
Feng šui

Osećate da vam fali ENERGIJA? Promenite ovih 10 STVARI u svom DOMU i sve će biti drugačije

Koje su to najveće feng šui greške koje često pravimo i kako ih rešiti? Nije nikakva posebna nauka - ako malo razmislite, skroz je logično, a rešenje uopšte nije komplikovano.

1594892247_living-room-2569325_1280.jpg
Foto: Pixabay

1. Sprave za vežbanje ili rad držite u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebalo da dočara zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vežbanja. Držanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaćoj sobi, čak i TV-a, ubrzo će pokazati svoj učinak u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere. Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe pa radite, gledajte TV i vežbajte u nekoj drugoj prostoriji.

Foto: Pixabay

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine, časopisi, razbacane knjige, garderoba  ili gomila igračaka mogu vas i te kako sputavati i fizički i emotivno. Pospremite svoj dom, barem jednom sedmično da biste se osećali oslobođeno, zdravo i poletno.

Pročitajte još: Veš mašina je leglo BAKTERIJA: Evo načina kako LAKO možete da je očistite

3. Imate prepunjene, nabacane ormare

Ugradni ormari, kao i cela soba pretvorena u ormar koliko god bili praktični i lepi imaju svoje kapacitete. Ne pretrpavajte ih jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite onima kojima su potrebne. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano

Ukoliko nešto niste nosili nekoliko sezona , rešite se tih stvari ili ih poklonite onima kojima su potrebne

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Potrudite se da ispunite svoj dom ujetničkim delima koja vas inspirišu, nadahnjuju, a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog dizajna.

5. Ne spuštate poklopac wc šolje

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. Wc je slivnik koji doslovce može isprati blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da je poklopac od wc daske poklopljen kada wc šolka nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

Pročitajte još: Uglavnom ćemo letovati u svojim VRTOVIMA: Pogledajte kako da sami napravite svoj RAJ (VIDEO)

6. Ne perete redovno prozore

Ako to ne činite redovno vrlo je verojatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talenat, pa će vas i podsticati i uvažavati.

Kada su prozori prljavi dobre prilike će vas mimoići!

7. Ignorišete škripanje

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprečiće škripanje ili cviljenje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

Pročitajte još: Kako nas varaju stanodavci? "Stan u izvornom stanju", "luks" i "svetao" sigurno NIJE ONO ŠTO STE MISLILI

8. Retko kuvate

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu patiti. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuvanje, potrudite se barem jednom dnevno da upalite šporet, makar samo za čaj ili kafu. To generiše dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

Ako nemate vremena za svakodnevno spremanje ručka, upalite šporet barem za kafu ili čaj!

9. Čuvate nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju

Rešite se neželjenih poklona tako što ćete ih pokloniti ili proslediti i tako se osloboditii okova prošlosti. Krenite dalje.

Pročitajte još: Sara pokazala kako da LAKO uklonite MRLJE SA TEPIHA sa onim što ima SVAKA KUĆA

10. Retko koristite glavni ulaz (oni koji imaju kuću)

Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta. Ako stalno ulazite u svoj dom kroz  dvorišna vrata, mogli biste vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve. Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite lični smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korištenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate ići i okolo.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.