· · Коментара: 0
Таленти

Студенти кроје нови дизајн „шкоде спајдер“ (Фото)

Нови модел, који још нема име, биће представљен у јуну ове године

200320-Seventh-SKODA-Student-Concept-Car-1.jpg

Чешки произвођач аутомобила „Шкода“, који је сада под управом „Фолксвагена“ има дугу и богату традицију, а нешто на чега су у Младој Болеслави, где је седиште овог гиганта, посебно поносни је „Студентски аутомобил“.

Наиме, већ седам година се студенти труде да дизајнирају што лепши и бољи аутомобил. Ове године 20 студената, који иначе похађају „Шкода академију“, раде на амбицозном пројекту производње кабриолет верзије, такозване „спајдер“ варијанте на основу модела „шкода скала“.

Ови студенти вредно раде под надзором чувеног Оливера Стефанија, руководиоца „Шкодоног центра за дизајн“. Они су последњих месеци направили много цртежа, прорачуна, а финални производ биће представљењн јавности у јуну ове године.

„Шкода академија“ постоји већ 90 година и из њених скута су изашла многа велика имена чешког дизајна и инжењерства.

Кроз овај пројекат, млади таленти добијају подршку инжињера и искуснијих колега из подручја техничког развоја, дизајна и производње из седишта компаније у Младој Болеслави.

Студенти су изразили жељу да створе аутомобил који ће имати јасне линије и емотивни дизајн који ће бити истакнути у „спајдер“ верзији како би нагласили динамику возила. Посета студената „Шкодином“ сектору за дизајн био је важан корак на путу до службене презентације јединственог возила која ће се десити у јуну 2020. године.

Прочитајте још: Хјундаи против короне: Нема Сајма аутомобила, па новитете представљају „онлајн“

Током посете, њима је било дозвољено да погледају како стварају директор сектора за дизајн Оливер Стефани и његове колеге. 

- Упркос све већој употреби рачунара и симулација, цртеж је ипак битан део рада аутомобилских дизајнера. Са сваким потезом, идеја се претвара у нешто стварно. Скица је први корак на  дугом и узбудљивом путу до новог аутомобила - објашњава Оливер Стефани, директор „Шкодиног“ сектора за дизајн.

У стварању своје прве скице, студенти су добили помоћ и вредне савете од свих запослених у „Шкодином“ сектору за дизајн.

- Од почетка, сви студенти су показали велико одушевљење и одлучност. Њихове скице су веома импресивне, заправо ми се веома свиђа концепт – каже Јиржи  Хадашчок, координатор за дизајн екстеријера.

Пројекат израде „Шкода студентског аутомобила“ показује висок квалитет обуке у специјализованој  академији ове компаније која, рекосмо, са успехом ради  више од 90 година. Дизајн концепта и затим његова израда су главни елементи овог пројекта.

Прочитајте још: Печат савршености: Две нове „мазде“ освојиле најпрестижнију награду за дизајн

- Веома смо срећни што смо део овог пројекта. Као студент, где бисте још имали шансу да своје идеје и визије преточите у дизајн аутомобила, а затим га сами направите? Цртање првих скица било је јако интересантно, а много смо научили од Оливера Стефанија и његовог тима – каже један од студената  Војтех Шпиталски. Фото:Промо

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.