· · Коментара: 0
ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМ

Windows 10: Нови оперативни систем ради на више од милијарду уређаја

Иако је милијардити уређај очекиван у децембру претходне године, компанија Microsoft похвалила се успехом најновије верзије оперативног система

seo-2426046_960_720.png
Фото: Pixabay

Из компаније Microsoft стижу свежи подаци, који говоре да је Windows 10 већ инсталиран на више од милион уређаја. Такође, они тврде да широм света има око 1.5 милијарди Windows уређаја, што је за за око сто милиона више него што постоји iOS уређаја, односно, око милијарду мање него што има Android уређаја.

Најзначајнији податак је да се Windows 10 оперативни систем налази на више од милијарду уређаја, што је раст од чак 175 милиона у последња четири месеца. 

Прочитајте још: Како да безбедно купујете преко интернета у доба пандемије корона вируса?

Ипак, оно што су из компаније Microsoft изоставили је чињеница да неколико последњих упдате-а система стижу препуни грешака и проблема који корисницима отежавају свакодневни боравак уз рачунар. Због тога корисници не преузимају најновије допуне, већ чекају тренутак да постану стабилне.

Прочитајте још: Уз помоћ ТРИ апликације средите ваш профил на мрежама као професионалац

На крају, Microsoft се похвалио да Windows 10 "обитава" на 80.000 различитих модела, конфигурација и рачунара свих врста, као и да иза њих стоји око хиљаду различитих произвођача.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.