· · Коментара: 0
ТАЈНЕ

Арапи су вриштали од страха, а из вина су избијале варнице: Шта се крије на ВРХУ ПИРАМИДА?

Шпански архитекта Мигуел Перез Санчез тврди да се на Великој пирамиди налазила златна кугла и да је производила енергију коју је подземним каналима слала Атлантиди.

egypt-1227443_1280.jpg

Кеопсова пирамида још није открила све своје тајне. Док многи мисле да се крију дубоко испод ове чудесне грађевине, у сплету канала којима је довођена вода из тајних одаја, други упиру поглед ка врху и примећују да га нема, односно да је уклоњен или се у прошлости сам срушио.

Прочтиајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Мигел Перез Санчез
Фото: TEDxTalks

О томе да се Кеопсова пирамида налази у тежишту континента, да је њена висина у метрима изражена удаљеност Земље од Сунца, да су стари Египћани увелико знали и користили број „пи“, и још много тога другог, претходних неколико деценија много се писало. Али истраживање реномираног шпанског архитекте Мигуела Перез-Санчеза, на све то баца ново светло.

Градитељи су знали Питагорину теорему, бројеве "пи" и "е".

Перез-Санчез је после десетогодишњих истраживања у књизи „Велика пирамида – кључ тајне Атлантиде“, која је и његова докторска теза, навео да је израдом модела чувене грађевине дошао до закључка да је она на врху имала сферични облик чији је пречник био тачно 2,718 метара, што је тачна мера за број „е“ – познати ирационални број и један од најзначајнијих бројева у математици!

Број "пи"
Перез-Санчез је уз себе имао мултидисциплинарни тим научника који су сазнали да је угао нагиба од 57,84 степена платформе подржавао врх. Откривање оригиналног облика и димензија Велике пирамиде реконструкцијом и анализом је открило архитектуру састављену од чисте математике, геометрије, геодезије и астрономије. Оригинална површина пирамиде била је 100.000 пута број „пи“, хиљадама година пре него што је он откривен.
Пирамида је била електрична централа која је напајала Атлантиду.

Градитељи који су планирали пирамиду, каже Перез-Санчез, имали су невероватно научно знање, разумевање Питагорине теореме, прецизност у одређивању броја „пи“ са 6 децимала, укључујући знање о броју „е“ и тачним мерама Земље, Сунца и Сиријуса антиципираним пре десет миленијума. Тежина пирамиде је процењена на 5.955.000 тона, а увећана са 10 на осми даје приближну масу планете Земље.

Пирамидални код

Рад на пирамиди је само почетак „Атлантис пројекта“ и доказивање повезаности градитеља са митском Атлантидом, а даља истраживања укључиће и подводну археологију у Медитеранском мору, где очекују да лоцирају изгубљени континент, односно острво о којем је писао Платон.

Што се тиче саме „Кеопсосфере“, односно кугле која је надгорњавала познату пирамиду, осим као представа „Хорусовог ока“, она је, зависно од материјала од којег је била начињена, могла да има и практичну примену као „извор енергије“, јер је по неким теоријама Велика пирамида у ствари била нека врста „електричне централе“, односно гигантско постројење које је било у стању да ствара и преноси електромагнетне фреквенције.

Веза подземља, водених канала, и врха ове прастаре „електране“ у производњи некакве врсте енергије на тај начин сасвим је могућа у смислу да се та енергија концентрисала у самом врху. Данас је пењање на врх пирамиде строго забрањено, али они који су имали прилику да до њега дођу тврде да су осетили пецкање.

Можда је овако изгледала?
Фото: Youtube/ screenshot
Radio Televisión de Castilla y León

Струјни удар

О необичним манифестацијама које су се догађале на врху Кеопсове пирамиде сведочи у својим записима немачки проналазач Вернер фон Сименс, чија је компанија 1859. године полагала телеграфске каблове у Црвеном мору.

Сименс је осетио пецкање.

За време једне пешчане олује он се са својим сарадницима и неколико арапских водича затекао на врху грађевине када је дувао „хамсин“ – суви, топли ветар. Сименс и инжењери могли су да чују „пискутаве звуке“ у ваздуху. Вернер фон Сименс је подигао прст и одмах осетио пецкање на врху и протицање електрицитета кроз читаву руку.

Када је хтео да попије гутљај вина из своје боце, осетио је „благи електрични удар“ на уснама, па се досетио да је обмота мокрим новинама. Након што је боцу подигао изнад главе, „почеле су да искачу варнице уз гласно пуцкетање“. Арапи су се препали да се посетиоци баве враждбинама и захтевали су да одмах напусте пирамиду.

Арапи су се уплашили и побегли са врха пирамиде.

Пошто нису хтели, дошло је и до кошкања, а фон Сименс је своје „оружје“ усмерио према арапском водичу: „Он је пао на тло без гласа и неколико тренутака је прошло док није дошао себи, подигао се, веома гласно крикнуо и сјурио се низ степенасту страницу пирамиде“, записао је немачки инжењер.

Где је златни врх?
Фото: Youtube/ screenshot Viper TV Studios

Прочтиајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска тробојка прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Док Мигуел Перез-Санчез теоретише да је Кеопсову пирамиду надвисивала кугла, древни египатски обелисци и грађевине често су на врху имали електрумски материјал – смесу злата и сребра, чије својство је веома добро за провођење електрицитета. Археолози мисле да су племенити метали одабирани због естетских особина и да би са врха момумента рефлектовали сунчеве зраке.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.