· · Коментара: 0
МИСТЕРИЈЕ

Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Могуће је да је наша планета „резерват“ у којем су нас много напредније цивилизације са других планета на неки начин изоловале од контаката и надгледају наш развој, не желећи да се мешају и утичу на њега, изјавио је за Руску државну агенцију „Новости“ Александер Панов, водећи истраживач на Институту за нуклеарну физику при Московском државном универзитету

SvemirskaOpser.png
Фото: архива Новости

Александер Панов је председавајући Савета за астрономију при Руској академији наука, а недавно је шокирао јавност тврдњом: „Наравно да ми нисмо сами. Није питање да ли они постоје, него где постоје“

Већ су виђени Фото: Youtube/ screenshot Sky News

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Панов верује у ванземаљце и тврди да друге интелигентне цивилизације избегавају да се сусретну са нама, али су нас њихови припадници вероватно већ посећивали у далекој прошлости. Он сматра да је астроархеологија веома важнa због тога и треба да буде усмерена и на површину Месеца, чије би нам детаљне фотографије о могућој ванземаљској прошлости могле много тога да открију.

Комуникација је могућа
Панов такође верује да је комуникација између цивилизација потпуно могућа али не мора да увек буде двосмерна, пошто су неке древне цивилизације могле да похране знање у неку врсту космичког облака, који је преживео њихов нестанак и још буде присутан хиљадама или милионима година касније.
Можда ми нисмо у стању да препознамо сигнале које нам  шаљу разумна бића са других планета.

- Ако смо у „карантину“, можда су нам због тога сигнали које шаљу разумна бића са других планета „блокирани“, или нисмо у стању да их препознамо, јер нам стижу као поновљени брзи радио-праскови са циљем да ометају СЕТИ истраживаче и скрену им пажњу - сматра Александер Панов, називајући такву блокаду „успостављањем зоне радио-тишине“ око нас, да би нас високо развијене цивилизације држале даље од себе.

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска тробојка прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Али, то не значи да ми не треба са своје стране да настојимо да испитамо и откријемо постојање других планета са интелигентним бићима која су у стању да шаљу сигнале и путем њих комуницирају, сматра руски астроном, који је ангажован на стварању руске свемирске опсерваторије „Спектар-М“, која је у плану да се лансира 2027. године и укључи у трагање за великим вештачким структурама.

Русија ће 2027. године лансирати свемирску опсерваторију "Спектар М" да би трагала за вештачким структурама.
Постоје, али где? Фото: Tech Insider

Нова технологија треба да омогући телескопима да прате небо непрекидно 24 сата и бележе и анализирају десет до стотину пута више података које ће добити него до сада.

Александар Панов мисли да треба истраживати као „кретање казаљке на часовнику“, односно да се у том смеру без престанка покрива читаво небо.

- Истраживачи треба једнако да трагају за биолошким и за интелигентним животом у универзуму, сарађујући и удружујући ресурсе та два различита поља, која суштински имају исти циљ: открити ванземаљце - сматра Панов.

Научници погрешно трагају за звездама-кандидатима за постојање животних услова.

Прочитајте још: "Из очију севају муње, а оглашава се ударом громова" Мистериозна птица виђена у Аризони, а онда је дошла 2013. ГОДИНА!

- Можда на једној од планета које круже око те одређене звезде постоји високоразвијена цивилизација која је у стању да пошаље поруке у свемир али, као и ми, нема толико енергетских потенцијала да их преноси континуирано свим звездама у тој области универзума?“, пита се Александер Панов

Да ли ризиковати са контактом?

Руски телскоп ће их наћи
Youtube/ screenshot THE HOLLYWOOD BREAKDOWN TV & Movie Scenes

Једно од најчешћих питања које се поставља када се помене успостављање контакта са напреднијим ванземаљским цивилизацијама, јесте колико то, осим што може да нам донесе користи, може да представља и опасност за човечанство и његов опстанак – јер не знамо унапред какве су намере тих бића према нама?

Русија гради телескоп за трагање за ванземаљским цивилизацијама.

- Када изађете из куће, може да вам цигла падне на главу, али то не значи да стално треба да останете у кући - сматра Панов.

Потенцијалне добробити које можемо да добијемо од таквих контаката су толико велике да односе превагу над свим могућим ризицима. Научници су одредили сет сигурносних правила која се морају поштовати уколико се добије и дешифрује међузвездана порука.

Прочитајте још: Ко је Валентина Терешкова, жива легенда Русије? Прва жена која је летела у свемир, а лик њене ћерке красио је омот свима познате ЧОКОЛАДЕ

На пример, ако је то алгоритам за креирање неке направе или компјутерски програм који нам је понуђен да направимо и да га покренемо, тада то никако не треба урадити без потпуног разумевања шта радимо. Правила безбедности се морају узети у обзир, треба бити опрезан али се не сме бити параноичан“, одговара Александер Панов.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.