· · Коментара: 1
СВЕМИР

ВАНЗЕМАЉЦИМА смо пре 43 године послали ПЛОЧУ, нећете веровати шта је на њој СНИМЉЕНО!

Пет сати музике, 115 фотографија и упутство како да пусте плочу - добиће први ванземаљац који пронађе "Војаџер 1", свемриски брод који је лансиран са Земље 6. цептембра1977. године.

Септембра 2013. године НАСА је објавила да је "Војаџер 1" напустио сунчев пут и прелази у сферу звезда, отвореног свемира. То је први објекат са Земље који је напустио орбиту.

Прочитајте још: 1999. откривено СВЕТИЛИШТЕ: Старо је 4.300 година, а крај дрвених стубова пронађене су лобање деце и жена

Ове године ће бити искључени први инструменти на свемирском броду, а до 2025. године и остали ће престати да раде. Научници су са земље још 1990. године искључили камере, како би сачували енергију за даље путовање "Војаџера 1" кроз свемир. Последња фотографија коју је снимио је плава тачка (Земља) у црном свемиру.

Упутство за коришћење Фото: Youtube/ screenshot Busines Insider
Плоча ће за 40.000 година стићи до првих цивилизација

Те 1990. године свемирски брод је прошао Плутонову орбиту и наставио даље. У Куперов каиш је стигао новембра 2004. године. Сада се, дакле, налази у звезданој сфери. "Војаџер 1" ће до првих цивилизација стићи тек после 40.000 година.

Летелица у себи носи позлаћену плочу са звуцима и сликама Земље. Плоча је, уствари, од бакра и позлаћена је, а налази се у капсули. Шта се налази на њој?

Битлси тражили хонорар?
Саган је желео да пошаље песму  "Here Comes the Sun" гупе Битлс, али је издавач тражио 50.000 долара.

Пре свега, ванземаљцима смо послали упутство како се пушта плоча, а добро би дошло и данашњим генерацијама које не умеју да користе грамофон, јер се технологија брзо мењала.

Крекетање жаба, звук трактора, брбљање, пољубац, Бетовен...

На плочи су разни звуци, попут аутомобила, аутобуса, трактора и воза. Ванземаљци ће чути и откуцаје срца, сирене, блејање оваца, ударце ковача, звиждук ветра, морских таласа, кише, крекетање жаба, лајање уличних паса, пуцкетање ватре, корака, брбљања, пољупца и разговор мајке са бебом. На плочи је снимљен и Бетовенов концерт број 13.

Једна од слика Youtube/ screenshot Vox
Нису послали слике рата, криминала, болести, а ни Адамa и Еву, због морала...

Комитет који је одлучивао шта ћемо послати предводио је Карл Саган, чувени писац, а закључили су да не треба слати слике ратова, несрећа сиромаштва, болести, криминала и осталих несрећа које су свакодневне на Земљи. НАСА, такође, није дозволила ни да се пошаље слика голог мушкарца и жене који се држе за руке попут Адама и Еве.

Овде можете одслушати пет сати звукова које смо послали у свемир

Прочитајте још: Ово је ДОКАЗ ДА ВАНЗЕМАЉЦИ ПОСТОЈЕ?! Прве речи Армстронга са Месеца НИСУ БИЛЕ ОНЕ КОЈЕ СВИ ЗНАМО (ВИДЕО)

Жена у супермаркету

Поред звука послали су и 115 фотографије разних призора са Земље, неки су у боји, а већина је црно-бела. Ту су чувене грађевине Кинеског зида, Таџ Махала, оваца у пустињи, човека који једе, мљацка и срче, жену у радњи и слично. Послали су и слике нарциса и секвоја, вилиног коњица и делфина.

Послали су координате Земље да нас лакше нађу!

Поред фотографија ту су математичке формуле, приказ ДНК, фетуса и процеса како настаје човек. Американци су послали и кородинате земље у односу на остале планете, као и структуру земље, а то се многима није у том тренутку допало, јер су мислили да није мудро одавати положај пошто се не зна да ли су ванземаљци мирољубиви.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.