· · Коментара: 0
ЛЕГЕНДЕ

Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Џингис Кан је владао од Тихог океана до Каспијског мора, а гроб му је до данас остао највећа мистерија на планети.

Dyingis.jpg
Фото: Пиксабеј

Када је најмоћнији владар света умро његово тело су уплакани војници сахранили на тајној локацији и убијали су сваког кога су на путу срели, да не би открио тајну. Када је сахрањен на лицу места су убијени и војници који су тело носили.

Прочитајте још: Да ли сте чули за принцезу Кутулун? Била је јача од свих мушкараца, НОСИЛА ИХ ОЦУ, а њена смрт је МИСТЕРИЈА

Када је Џингис Кан сахрањен 1227. године, војници су на хиљаду коња по околини јахали данима како би копитима сакрили траг и збунили сваког ко пожели да нађе његов гроб. Осам векова касније и даље нико не може да утврди ни приближно где је његов гроб.

И Тамерлан је крио гроб
Совјетски археолози су 1941. године пронашли и отворили Тамерланов гроб, али су истраживања прекинули због немачке инвазије.
Био је највећи љубавник у историји и оставио је 15 милиона директних потомака!

Његов лик се налази на новчаницама Монголије, на етикетама вотке, на таписеријама, али разговор и истрага са циљем откривања његовог гроба је и даље табу-тема. Многи Монголи сматрају да су његови "златни потомци" и прилично су у праву, јер су недавна ДНК истраживања показала да је Џингис Кан био најплоднији предак чије гене носи 0,5 одсто светске популације! У Монголији осам одсто или 16 милиона људи носи његове ипсилон хромозоме.

Свуда је његов лик Фото: Пиксабеј
Када гроб буде нађен свет ће престати да постоји.

Занимљиво је и да сами потомци не желе да се пронађе Џингис Канов гроб, јер верују у легенду да ће, када се то догоди, свет престати да постоји.

Још је теже закључити од чега је умро у шестој деценији, јер колају разне приче: маларија, пад са коња, тангутска клетва... Једно је сигурно - пренос власти је урадио мудро, још за живота, па су његови наследници владали читав век после његове смрти.

Легенда каже да је Џингис Кан сахрањен на врху планине Кенти, источно од Улан Батора. Ова планина је под заштитом УНЕСКО и ископавања су забрањена. Дроновима је, заиста, утврђено да постоји нека људска грађевина која је покривена вегетацијом, о чему говори и једна легенда.

И данас живе у јуртама
Родно место на три реке је једна од могућих локација.

Сваки пут када су научници били близу открића његовог гроба, нешто се дешавало. Последњи пут то се десило 1990. године када је у Монголији мирним путем збачена комунистичка власт.

Према једној теорији његов гроб се налази у његовом родном месту Хенти кроз коју протичу три реке: Онон, Керлан и Тул. Пројекат откривања гроба је и назван Гурван гол, што у преводу значи три реке.

Прочитајте још: Патријарх се следио када је видео како краљ Александар вуче конопац МРТВАЧКОГ ЗВОНА: Било му је јасно шта следи

Научници у овом тренутку су најближи теорији да је сахрањен на старом гробљу краљева Ћионгну у централној монголској провинцији Аркангај. Међутим, постоји и теорија да је гроб откривен 30 година после сахране и похаран. Наиме, са њим је сахрањена камила чија је мајка, стара камила када је газда ту са њом пролазим на том месту - заплакала.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.