· · Коментара: 1
БАЈКАЛ

Монаси су секли стомак животиње и у њега убацивали БОЛЕСНИКА, а сада су Путину дали ЧАЈ БЕСМРТНОСТИ

Становници Бајкалског региона Русије комбинују тибетанску медицину и шаманизам, а из Буријатије Владимиру Путину редовно шаљу чај који даје бесмртност. Научници њихове методе помно проучавају.

2.jpeg
Фото: архивва НОВОСТИ

Земља вечитог плавог неба – такав поетски назив за подручје Бајкала су смислили Бурјати, који су се доселили тамо пре много векова. Из Монголије, своје отаџбине, номади су пренели древне обичаје укључујући и веома необичне традиције народне медицине.

Прочитајте још: Овај напитак руских царева МОРА да прође кроз планине, пустиње и степу, а ПРОЧИТАЈТЕ и зашто

Преци Бурјата су били ловци и војници који су имали огромно искуство у исцељивању рана, прелома и ишчашења зглобова. Њихова метода терапије се звала „боро арга“, то јест „једноставно лечење“. Номади нису користили чајеве него облоге и мелеме, а трауме су лечили буквално „огњем и мачем“: на отворену рану су стављали запаљену грану пељина, врући камен или загрејани мач – да би се зауставило крварење.

У стомаку камиле

Намештање костију и зглобова је било у сфери одговорности „барјааши“ - народних костоломаца и киропрактичара. Сваки барјааша је имао своје методе које је чувао у тајности. Неки лекари су били веома талентовани и намештали су сломљене кости чак од 20 делова.

Све знају да излече Фото: Депозитфото
Масирају ногама угрејаним врућим гвожђем.

Прочитајте још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Осим тога, баријаше су масирали тело посебним алаткама од сребра. Понекад су костоломцима помагали шамани, који су правили термо-масажу на необичан начин. Они су стављали боса стопала прво на вруће гвожђе, а након тога прислањали их ка болном месту на телу пацијента.

Најбизарније је убацивање болесника у стомак животиње.

Али најчуднија терапија у пракси бурјатских исцељитеља је била процедура смештања болесника унутар мртве животиње. Убијеном бику или камили су секли стомак и вадили су из њега унутрашне органе. После тога у испразњени стомак животиње су стављали пацијента. Бурјати су били убеђени да у току такве терапије болест прелази са човека на мртву стоку.

Прочитајте још: "КРВАВИ ЕЛИКСИР" био је најскупљи и најтраженији лек на свету, а сада га користи ВЛАДИМИР ПУТИН

Касније ова процедура се променила: болесника су само умотавали у кожу  овна, јарца или медведа. Осим тога, на тело пацијента су намештали органе убијене животиње: срце ка срцу, јетру ка јетри, бубрег ка бубрегу.

 

Фото: Архива Новости

Бесмртност
Педседник Владимир Путин током посете Бурјатији попио је чај са монасима и разгледао светињу дацана – тело ламе Даша-Доржо Итигелова, које није иструлило ни након 90 година. Верује се да је лама знао тајну бесмртностии. Научници тврде да беланчевине у ћелијама мртних монаха имају карактеристике живих организама.

У седамнаестом веку многи Буријати су прихватили будизам и од тада су почели поред боро арге да користе и рецепте тибетанске медицине, али нису заборавили своју народну медицину боро аргу. Два различита приступа лечењу и до сада коегзистирају у потпуној хармонији и допуњују се један са другим.

Прочитајте још: Олга је разговарала са духом МРТВЕ МАЈКЕ, а муж ју је волео до краја живота - Разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА

Бајкал је постала Мека за бањски туризам. У арсеналу бурјатских лекара поред тибетанских чајева и акупунктуре - лечење млеком кобиле, машћу медведа и јазавца, и, осим тога, купке од рогова сибирских јелена. 

Рецепти тибетанских чајева

Слани чај са путером против умора

Прелијте 25 г црног чаја са пола литре кључале воде и кувајте 20 мин на слабој ватри. Процедите. Додајте једну-две чаше прокуване воде, једну и по чашу млека, 50 г топљеног путера и пола чајне кашичице соли. Све добро измешајте миксером. Попијте чај док је врућ.

Чај против импотенције
Супену кашику иситњеног кантариона прелијте чашом кључале воде. Оставите сат времена да одстоји. Конзумирајте трећину чаше чаја 3 пута дневно пола сата пре оброка.

Чај против бронхитиса

Прелијте 40 г цветова хељде са два литра кључале воде. Сачекајте сат времена да одстоји. Конзумирајте трећину чаше чаја три пута дневно пола сата пре оброка.

Чај против бронхиалне астме

Иситните 20 грама белог лука и четири лимуна па прелијте смесу са литром кључале воде. Оставите пет дана да одстоји на хладном месту. Конзумирајте две супене кашике средства три пута дневно пола сата пре јела.

Прочитајте још: Руски исцелитељ открио "ЛЕК ОД СМРТИ": Ако желите да живите "вечно" користите ПОСЕБНО УЉЕ

Чај против проширених вена

Једну чајну кашичицу млевеног мускатног ораха прелијте са пола чаше кључале воде. Оставите 45 мин да одстоји. Додајте мало меда. Попијте напитак 15 минута пре јела или пре спавања. Терапија траје три месеца.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.