· · Коментара: 1
ПРЕДСЕДНИЦИ

Вучић ЈЕДИНИ НА СВЕТУ има ову карактеристику, а могао би да му парира само руски цар Петар Велики!

Ова земља је имала најмлађу прву даму, најпаметнијег и председника са најнижим коефицијентом интелигенције. Једна земља је имала председника високог 137 сантиметара!

Са 198 сантиметара Александар Вучић је највиши председник на свету. Као што Србија има највишег, тако Ирска има најнижег првог човека. Maјкл Хигинс је висок само 163 сантиметара.

Меланија је стварно прва
Међу највишим првим дамама је Меланија Трамп која има читавих 180 сантиметара. Толико је висока и Мишел Обама. И Карла Бруни, некадашња прва дама Француске је са 177 сантиметара ушла у клуб.

Прочитајте још: Свако ко улази код Путина мора да прође кроз ПОСЕБАН ТУНЕЛ, а знате ли ЗАШТО? (ВИДЕО)

Владимир Путин поред председника Србије делује као низак човек, али то је нормално, јер Србија има највишег председника на свету. Владимир Путин је са 170 сантиметара сасвим просечне мушке висине.

Трамп је трећи амерички председник по висини.
Линколн је стварно први

Донал Трамп је 45. амерички председник, али је по висини трећи! Дакле, он спада међу више америчке председнике. Висок је 190 сантиметара, док је његов тренутно највећи противник Мајкл Пенс 12 сантиметара нижи.

Американци бирају високе председнике изнад 180.

Американци бирају високе, па је и Барак Обама имао 185 сантиметара. Ипак, на првом месту је Абрахам Линколн са 193, а други је Линдон Џонсон са 192 сантиметара. Највећи шармер, Џон Кенеди био је висок 183 сантиметара.

Највиши први човек неке земље је био, наравно, Петар Велики.

Висок само 137 сантиметара
Мексички председник 19. века Бенито Хуарез био је најнижи до сада забележени политичар. Био је висок само 137 сантиметара! Бивши алжирски рпедседник Абдул Азиз Бутефлика висок је само 155 сантиметара. И краљ Етиопије Хајле Селасије је био висок 157 сантиметара.

Русија је земља која као да увек иде у крајност, јер је од Јозефа Стаљина дрхтао цео свет, а био је висок само 165 сантиметара. Могло би се доћи до закључка да су "ниски мушкарци" дигли револуцију, јер ни Владимир Лењин није био виши! Јосип Броз Тито је био висок 170 сантиметара.

Тито био висок 170, а Стаљин и Лењин по 165.

Међутим, ова претпоставка није тачна, јер је Фидел Кастро са 191. сантиметром био громада у сваком погледу.

Црна Гора је захвљаујући "два метра" Филипа Вујановића могла да се хвали да има највишег председника.

Путин је виши од Стаљина

Да висина нема везе са важношћу показује пример председника Северне Кореје Ким Џонг Уна који је висок 160 сантиметара, али то је просечна висина становника ове земље. Његов јужни колега је висок 171 сантиметара.  Кинески преседник Си Ђинпинг је висок 180.

Сви су "до колена" легенарном Шарлу де Голу.

Међу ниске председнике најчувенији је Никола Саркози - само 166 сантиметара. То не би било занимљиво да његова супруга Карла Бруни није десет сантиметара виша од њега. Тренутни председник Емануел Макрон је висок 177 сантиметара, али сви су "до колена" француској легенди Шарлу де Голу који је цео свет посматрао са висине од 196 сантимера!

Најпаметнији председник
Рекорд за највиши коефицијент интелигенције измерен неком председнику припада Билу Клинтону - 182 IQ. Најнижи је имао Џорџ Буш - само 91 IQ!

Прочитајте још: Бил Гејтс је за њега "мала маца": Ево ко је НАЈБОГАТИЈИ човек свих времена (ВИДЕО)

Занимљиво је да је САД успела да обори, бар, један рекорд - имали су најмлађу прву даму свих времена. Френсис Клара Престон Кливленд имала је само 21. годину када је њен супруг Гровер 1886. године постао амерички председник.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.