· · Komentara: 1
PREDSEDNICI

Vučić JEDINI NA SVETU ima ovu karakteristiku, a mogao bi da mu parira samo ruski car Petar Veliki!

Ova zemlja je imala najmlađu prvu damu, najpametnijeg i predsednika sa najnižim koeficijentom inteligencije. Jedna zemlja je imala predsednika visokog 137 santimetara!

Sa 198 santimetara Aleksandar Vučić je najviši predsednik na svetu. Kao što Srbija ima najvišeg, tako Irska ima najnižeg prvog čoveka. Majkl Higins je visok samo 163 santimetara.

Melanija je stvarno prva
Među najvišim prvim damama je Melanija Tramp koja ima čitavih 180 santimetara. Toliko je visoka i Mišel Obama. I Karla Bruni, nekadašnja prva dama Francuske je sa 177 santimetara ušla u klub.

Pročitajte još: Svako ko ulazi kod Putina mora da prođe kroz POSEBAN TUNEL, a znate li ZAŠTO? (VIDEO)

Vladimir Putin pored predsednika Srbije deluje kao nizak čovek, ali to je normalno, jer Srbija ima najvišeg predsednika na svetu. Vladimir Putin je sa 170 santimetara sasvim prosečne muške visine.

Tramp je treći američki predsednik po visini.
Linkoln je stvarno prvi

Donal Tramp je 45. američki predsednik, ali je po visini treći! Dakle, on spada među više američke predsednike. Visok je 190 santimetara, dok je njegov trenutno najveći protivnik Majkl Pens 12 santimetara niži.

Amerikanci biraju visoke predsednike iznad 180.

Amerikanci biraju visoke, pa je i Barak Obama imao 185 santimetara. Ipak, na prvom mestu je Abraham Linkoln sa 193, a drugi je Lindon Džonson sa 192 santimetara. Najveći šarmer, Džon Kenedi bio je visok 183 santimetara.

Najviši prvi čovek neke zemlje je bio, naravno, Petar Veliki.

Visok samo 137 santimetara
Meksički predsednik 19. veka Benito Huarez bio je najniži do sada zabeleženi političar. Bio je visok samo 137 santimetara! Bivši alžirski rpedsednik Abdul Aziz Buteflika visok je samo 155 santimetara. I kralj Etiopije Hajle Selasije je bio visok 157 santimetara.

Rusija je zemlja koja kao da uvek ide u krajnost, jer je od Jozefa Staljina drhtao ceo svet, a bio je visok samo 165 santimetara. Moglo bi se doći do zaključka da su "niski muškarci" digli revoluciju, jer ni Vladimir Lenjin nije bio viši! Josip Broz Tito je bio visok 170 santimetara.

Tito bio visok 170, a Staljin i Lenjin po 165.

Međutim, ova pretpostavka nije tačna, jer je Fidel Kastro sa 191. santimetrom bio gromada u svakom pogledu.

Crna Gora je zahvljaujući "dva metra" Filipa Vujanovića mogla da se hvali da ima najvišeg predsednika.

Putin je viši od Staljina

Da visina nema veze sa važnošću pokazuje primer predsednika Severne Koreje Kim Džong Una koji je visok 160 santimetara, ali to je prosečna visina stanovnika ove zemlje. NJegov južni kolega je visok 171 santimetara.  Kineski presednik Si Đinping je visok 180.

Svi su "do kolena" legenarnom Šarlu de Golu.

Među niske predsednike najčuveniji je Nikola Sarkozi - samo 166 santimetara. To ne bi bilo zanimljivo da njegova supruga Karla Bruni nije deset santimetara viša od njega. Trenutni predsednik Emanuel Makron je visok 177 santimetara, ali svi su "do kolena" francuskoj legendi Šarlu de Golu koji je ceo svet posmatrao sa visine od 196 santimera!

Najpametniji predsednik
Rekord za najviši koeficijent inteligencije izmeren nekom predsedniku pripada Bilu Klintonu - 182 IQ. Najniži je imao Džordž Buš - samo 91 IQ!

Pročitajte još: Bil Gejts je za njega "mala maca": Evo ko je NAJBOGATIJI čovek svih vremena (VIDEO)

Zanimljivo je da je SAD uspela da obori, bar, jedan rekord - imali su najmlađu prvu damu svih vremena. Frensis Klara Preston Klivlend imala je samo 21. godinu kada je njen suprug Grover 1886. godine postao američki predsednik.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.