· · Komentara: 0
Nenadmašan

OBJAVLJEN SNIMAK: Otkriveni NEPOZNATI DETALJI iz proizvodnje automobila Vladimira Putina (VIDEO)

Najsigurnija limuzina na svetu duga je 6,62 metar i kažu da može da izdrži i manji nuklearni udar

1594063576_putin-naslovna.jpg
Foto:"Depozit"

Limuzina u kojoj se vozi ruski predsednik Vladimir Putin je specijalno razvijena za tu namenu. Rusi su u ceo projekat, tvrdi se, uložili više od 400 miliona dolara, Limuzina "aurus senat", u čudu su pričali američki novinari, je daleko bezbednija od one u kojoj se vozi Tramp!

Pročitajte još: Ovo je novo vozilo američke vojske!

Pa ipak, malo se zna o ovoj limuzini pouzdano. Stepen blindiranosti je tajna baš kao i mnoge druge karakteristike vozila. Tvrdi se da može da izdrži ne samo raketne napade već i omanji nuklearni udar. U opremi ima i rezerve kiseonika i ko zna šta sve još. Pravi se i civilna verzija koja košta od 250.000 dolara pa naviše,

Postoje dve verzije. Osnovna ima oznaku S600, međuosovinsko rastojanje od 3.300 mm i dužinu od 5.630 mm. Varijanta L700 je duga 6.620 mm, baš kao i  predsednička limuzina. Pod haubom je 4,4-litarski Bi-turbo motor sa 8 cilindara, koji je specijalno za nju razvio "Porše", sa oko 530 KS i obrtni momentom od 880 Nm. Automobil ima hibridni pogon što znači da raspolaže i sa elektromotorom, a uz pomoć 9-stepenog automatskog menjača razvijenog u ruskoj kompaniji Solers (UAZ) prenosi snagu na sve toškove! Do "stotke" stiže za manje od 6 sekundi i postiže maksimalnih, naravno, elektronski ograničenih 250 km/h. 

Pročitajte još:Kompanija "Tesla" premašila tržišnu vrednost od 200 milijardi dolara!

Zašto je, i zašto baš sada, jedna ruska televizija objavila video snimak, koji će svakako postati hit na Jutubu, ostaje nepoznanica. 

Pogotovo što se na snimku vidi i kreš test ove limuzine.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.