· · Коментара: 0
ТОП-ФОРМА

Не будите лењи! Ево како да и у изолацији останете у форми и затегнете тело

Јелена Илић, дипломирани мастер професор физичког васпитања и спорта, подсећа да почињу лепи дани и да је последњи тренутак да почнете са вежбама.

Depositphotos_92436684_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Постоји начин да останете у форми, чак и у условима кућне изолације. Које су то вежбе које можемо да радимо за цело тело у свом дому, објашњава Јелена Илић, дипломирани мастер професор физичког васпитања и спорта.

Јелена Илић
Фото: Лична архива

Прочитајте још: Потребно вам је само неколико минута: Ове вежбе радите свакодневно код куће и бићете препорођени

Искорак

Станите усправно, стопала поставите у ширини рамена, руке опружите поред тела, исправите леђа и затегните мишиће трбуха. Искорачите напред једном ногом, спуштајући кукове све док се колена не савију до угла од 90 степени.

Удахните при искораку. Колено друге ноге не сме да додирује под. Вратите се у почетни положај и поновите исто другом ногом. Радите у три серије по 12 понављања.

Барпис

Станите усправно, леђа држите правo, ноге поставите у ширини кукова или мало шире, руке нека вам буду поред тела. Спуштајте се у чучањ, руке поставите на подлогу испред себе.

Ноге забацујте назад, долазећи у позицију за склек, груди спуштајте на подлогу, лактови треба да буду што ближе телу. Подижите груди, враћајте ноге у позицију за чучањ, усправите тело, изводите скок с рукама изнад главе. Радите вежбу у три серије по 30-45 секунди.

Вежбање се увек исплати Фото: Депозитфото

Чучањ

Поставите стопала тако да буду шира од ширине рамена. Задњицу спуштајте надоле и уназад. Колена треба да буду усмерена равно изнад стопала, не смеју ићи напред, нити "ка унутра". Кичма је у неутралној позицији. Рамена заротирајте уназад, груди избаците напред.

Прочитајте још: Шта мислите колико калорија губите усисавањем или прањем прозора? Када видите БРОЈКЕ једва ћете чекати да чистите

Стопала можете да окренете благо ка напоље. Када се спуштате у чучањ удахните, издахните приликом подизања. Вежбу изводите у три серије по 12 понављања.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.