· · Коментара: 1
лепота

Проглашена је за НАЈЛЕПШУ племкињу свих времена, а није ни Кејт Мидлтон, ни Меган Маркл (ФОТО)

Највољенија принцеза, принцеза Дајана, сматра се најлепшом племкињом свих времена јер се њено лице највише поклапа с грчком "златном размером".

1594815038_Depositphotos_11216371_s-2019-1-.jpg
Фото:Депосит

То тврди лондонски пластични хирург Џулијан де Силва, који је упоређујући лица познатих племкиња с тим грчким мерама дошао до закључка да је Дајана била најлепша.

"Златна размера" настала је у античкој Грчкој, којом се утврђује физичко савршенство, а све зависи од размера и симетрија црта лица.

Прочитајте још: Ко је Наталија, из "Дана са Наталијом" са радија "Новости"? Уме да ПРОГНОЗИРА нешто што нико други не зна! (ФОТО)

Ту математичку формулу користио је Леонардо да Винчи у изради свог познатог дела Витрувијевог човека. Касније су увојили бројни научници и тиме одређивали савршенство лепоте.

Дајана је била најлепша, а после ње су  јорданска краљица Ранија и покојна Грејс Кели од Монака. Дајанине снаје Меган Маркл и Кејт Мидлтон су на четвртом и петом месту.

Фото: Пиксабеј

- Дајана, Меган и Кејт све су врло лепе жене. Али кад се њихова лица упореде с грчким мерама, Дајана се пење на врх - рекао је Да Силва за Дејли Мејл.

Прочитајте још: Савет за СРЕЋАН БРАК по речима Харисона Форда

Истакао  је да је Дајана постигла највиши број бодова због облика свог лица, ширине носа, подручја око обрва и чела.

- Најгоре су прошле њена брада и усне. Усне су јој танке и лошег облика, а брада јој је мање класичног облика него код других жена - рекао је.

Најлепша жива племкиња је принцеза Ранија.  Велики број бодова донели су јој брада и усне. Бодове је пак изгубила на носу и подручју око обрва.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.