· · Коментара: 0
ЗАНИМЉИВО

Откривено МИСТЕРИЈА прелепе ТИЈАРЕ са венчања принцезе Беатрис (ФОТО)

Британска принцеза Беатрис од Јорка у петак је изговорила судбоносно "да" италијанском предузетнику Едоарду Мапелију Моцију на приватној церемонији у дворцу Виндзор

1595433214_princeza-beatris.jpg
Фото: Принтсцреен Инстаграм/тхехероyалфамилy

Венчање које је било заказано за 29. мај, одложено је због пандемије корона вируса. Церемонији је присуствовала најужа породица, међу којима су били и принцезина баба и деда, краљица Елизабета друга и краљ Филип.

Прочитајте још: Ово је ТРЕНУТАК када је свима било јасно да ће Кејт бити БУДУЋА КРАЉИЦА

Фотографије које је краљевска породица поставила на друштвеним мрежама, изазвале су велику пажњу, а посебно венчаница принцезе Беатрис, која није желела да има уникатну хаљину, већ је позајмила од своје баке Елизабете друге, а реч је о винтиџ моделу беле хаљине с потписом дизајнера Нормана Хартнела.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Цонгратулатионс то ХРХ Принцесс Беатрице анд Мр Едоардо Мапелли Моззи! Тхе цоупле wере марриед ин а смалл привате церемонy ат тхе Роyал Цхапел оф Алл Саинтс ат Роyал Лодге, Wиндсор он Фридаy 17тх Јулy. . Принцесс Беатрице анд Мр Едоардо Мапелли Моззи целебратед тхеир wеддинг wитх тхеир цлосест фамилy.‬ . Тхе хаппy цоупле аре пицтуред wитх Хер Мајестy Тхе Qуеен анд Тхе Дуке оф Единбургх. . Принцесс Беатрице wоре а винтаге дресс бy Норман Хартнелл анд тхе Qуеен Марy диамонд фринге тиара, ботх белонгинг то Хер Мајестy Тхе Qуеен. Тхе тиара wас wорн бy Хер Мајестy он хер wеддинг даy ин 1947. . Пхотограпх бy Бењамин Wхеелер.

А пост схаред бy Тхе Роyал Фамилy (@тхероyалфамилy) он

Поред хаљине, велику пажњу је привукла и тијара на глави младе принцезе, која има историјско значење. Припадала је краљици Мери.  Краљица Мери је 1919. године од лондонске драгуљарске куће Џерард тражила да огрлицу претвори у тијару, а огрлица је за њу имала посебан значај, јер је као свадбени поклон добила од краљице Викторије.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Хер Роyал Хигхнесс Принцесс Беатрице оф Yорк анд Мр. Мапелли Моззи хаве беен тоуцхед бy тхе wарм wисхес тхеy хаве рецеивед синце тхеир wеддинг, анд аре делигхтед то схаре тwо аддитионал пхотограпхс оф тхеир хаппy даy. . Тхе пицтурес схоw Принцесс Беатрице анд Мр Мапелли Моззи ин тхе гроундс оф Роyал Лодге афтер тхеир wеддинг. . Пхотограпхс бy Бењамин Wхеелер.

А пост схаред бy Тхе Роyал Фамилy (@тхероyалфамилy) он

Гарард је од огрлице направио дијаманстку круну од 47 ребрастих делова. Такође, на дизајн овог уникатног модела, утицао је и руски дизајнер, који се потрудио да тијара има специјалан облик које су носиле жене царског двора.

Прочитајте још: Свог супруга је упознала давне 1934. године када је имала 8 ГОДИНА: Ове занимљивости нисте знали о НАЈПОЗНАТИЈОЈ краљици на свету

Тијара има и историјски значај јер се преносила на пет генерација жена у историји, а последњи у низу која је понела овај скупоцени предмет на глави је принцеза Елизабета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.