· · Коментара: 0
ЛЕПОТА И ЗДРАВЉЕ

Научници потврдили: Жене МОРАЈУ да СПАВАЈУ ДУЖЕ од мушкараца! Ево и зашто

Излагање многобројним пословима са којима се жене свакодневно сусрећу резултира вишеструким умором мозга и тела

1593983247_zene-spavaju.jpg
Фото: Pixabay

Одлазак на посао, размишљање о обавезама које чекају код куће, припрема ручка, брига о деци и општем стању домаћниства. Ово су свакодневни послови просечне жене на свету, због чега је мозак жене и до десет пута оптерећенији од мозга мушкараца и потребно му је више сна и одмора.

Прочитајте још: У току деценије парови се 720 пута посвађају, а сви застану код бројке која говори колико пута имају СЕКС

Унапредите своје спавање
Прво правило је да не једете у касним вечерњим сатима, односно 18 часова би требало да буде последњи термин за вечеру. Такође, вечера мора бити лаганија.Избегава се кофеин и шећере у поподневним сатима, а сат времена пре спавања потребно је пригушити светло, попити умирујући чај, успоставити опуштајућу рутину која ће вас лагано увести у царство снова.

Женама треба више сна него мушкарцим азбог комплексности женског мозга, али и због чињенице да га током дана више користе, потврдило је недавно истраживање спроведено у Сједињеним Америчким Државама.

Прочитајте још: Нучници добили ШОКАНТНЕ податке: СРЕЋНИМ ЉУДИМА је мозак другачији!

Неуролог Јим Хорнес руководио је истраживањем у којем је учествовало 210 средовечних жена и мушкараца.

Резултати су показали да у просеку женама треба 20 минута више сна током ноћи него мушкарцима.

Прочитајте још: СВЕ жене ТРАЧАРЕ: Ево које то раде НАЈВИШЕ, колико сати дневно и на КОЈИМ МЕСТИМА

- Жене раде више послова одједном. Због тога се њихов мозак током дана више оптерећује па му је потребан и дужи опоравак, односно сан - објаснио је руководилац истраживања. 

Код мушкараца се издвајају они мушкарци који раде психички захтевне послове. Таквим мушкарцима је потребно отприлике једнако сна како и просечним женама. 

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.