· · Komentara: 0
SAVETI

Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO

Domaćice se pitaju i da li jaja za kolače treba da budu hladna ili topla, a mi znamo odgovor.

1595228516_Depositphotos_205339318_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Sigurno niste uvek oduševljeni kvalitetom mesa koje ste kupili, a pogotovo to uočite nakon što ga "izlupate" da biste napravili šnicle.

Pročitajte još: Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!

Izgleda vam žilavo i plašite se da će takvo biti i dok ga budete jeli. Da se to ne bi desilo, primenite neke od sledećih trikova:

  • Šnicle ili batake pecite uz krišku jabuke, ananasa ili kruške. Voćkama prekrijte meso, pa će ga njihovi sokovi opustiti i ublažiti žilavost.
  • Veče pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć. Omekšaće ga i učiniti ukusnijim.
  • Pola sata pre nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on "umiti" na najbolji način.
  • Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicla će biti sočnija.

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi Foto: Depozit

Idealna temperatura jaja za kolače

Svaka domaćica zna da je u pripremi kolača najvažnije da jaja budu sveža, ali i da ih držimo na sobnoj temperaturi pre nego što počnemo da ih mutimo. Za to, međutim, nemamo uvek vremena, pa ih samo izvadimo iz frižidera i ubacimo u posudu za mućenje.

Jaja prvo stavite u činiju punu vruće vode...

Da biste to ispravili i dobili ukusnije kolače, stručnjaci iz kuhinje savetuju da jaja stavite u činiju punu vruće vode i u njoj ih držite desetak minuta. Tako ćete postići željeni efekat, a to je - sobna temperatura.

Pročitajte još: Kuvari poručuju: Na DRVENOJ dasci ne smete seći ove NAMIRNICE

Ako prilikom pravljenja kolača shvatite da vam je neophodna oklagija, a nemate je, ne očajavajte, već uzmite flašu vina. Prazna ili puna, nije važno. Bitno je samo da sa nje skinete etiketu i operete je deterdžentom pre upotrebe.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.