Купили сте ЖИЛАВО МЕСО? Ево трика како да постане СОЧНО и МЕКАНО
Домаћице се питају и да ли јаја за колаче треба да буду хладна или топла, а ми знамо одговор.
Сигурно нисте увек одушевљени квалитетом меса које сте купили, а поготово то уочите након што га "излупате" да бисте направили шницле.
Прочитајте још: Пробали сте БОСИЉАК, али не помаже? Ово је СМРТ за КРВОПИЈЕ!
Изгледа вам жилаво и плашите се да ће такво бити и док га будете јели. Да се то не би десило, примените неке од следећих трикова:
- Шницле или батаке пеците уз кришку јабуке, ананаса или крушке. Воћкама прекријте месо, па ће га њихови сокови опустити и ублажити жилавост.
- Вече пре печења ставите месо у маринаду од јабуке, белог лука и маслиновог уља. Оставите да стоји у фрижидеру читаву ноћ. Омекшаће га и учинити укуснијим.
- Пола сата пре него што планирате да испечете шницле или батаке, држите их у лимуновом соку, јер ће их он "умити" на најбољи начин.
- Неколико минута пре печења прелијте месо слатким газираним соком, осушите га пре печења и поспите бибером. Шницла ће бити сочнија.
Јаја треба да буду на собној температури Фото: Депозит
Идеална температура јаја за колаче
Свака домаћица зна да је у припреми колача најважније да јаја буду свежа, али и да их држимо на собној температури пре него што почнемо да их мутимо. За то, међутим, немамо увек времена, па их само извадимо из фрижидера и убацимо у посуду за мућење.
Јаја прво ставите у чинију пуну вруће воде...
Да бисте то исправили и добили укусније колаче, стручњаци из кухиње саветују да јаја ставите у чинију пуну вруће воде и у њој их држите десетак минута. Тако ћете постићи жељени ефекат, а то је - собна температура.
Прочитајте још: Кувари поручују: На ДРВЕНОЈ дасци не смете сећи ове НАМИРНИЦЕ
Ако приликом прављења колача схватите да вам је неопходна оклагија, а немате је, не очајавајте, већ узмите флашу вина. Празна или пуна, није важно. Битно је само да са ње скинете етикету и оперете је детерџентом пре употребе.