· · Коментара: 0
САВЕТИ

Купили сте ЖИЛАВО МЕСО? Ево трика како да постане СОЧНО и МЕКАНО

Домаћице се питају и да ли јаја за колаче треба да буду хладна или топла, а ми знамо одговор.

1595228516_Depositphotos_205339318_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Сигурно нисте увек одушевљени квалитетом меса које сте купили, а поготово то уочите након што га "излупате" да бисте направили шницле.

Прочитајте још: Пробали сте БОСИЉАК, али не помаже? Ово је СМРТ за КРВОПИЈЕ!

Изгледа вам жилаво и плашите се да ће такво бити и док га будете јели. Да се то не би десило, примените неке од следећих трикова:

  • Шницле или батаке пеците уз кришку јабуке, ананаса или крушке. Воћкама прекријте месо, па ће га њихови сокови опустити и ублажити жилавост.
  • Вече пре печења ставите месо у маринаду од јабуке, белог лука и маслиновог уља. Оставите да стоји у фрижидеру читаву ноћ. Омекшаће га и учинити укуснијим.
  • Пола сата пре него што планирате да испечете шницле или батаке, држите их у лимуновом соку, јер ће их он "умити" на најбољи начин.
  • Неколико минута пре печења прелијте месо слатким газираним соком, осушите га пре печења и поспите бибером. Шницла ће бити сочнија.

Јаја треба да буду на собној температури Фото: Депозит

Идеална температура јаја за колаче

Свака домаћица зна да је у припреми колача најважније да јаја буду свежа, али и да их држимо на собној температури пре него што почнемо да их мутимо. За то, међутим, немамо увек времена, па их само извадимо из фрижидера и убацимо у посуду за мућење.

Јаја прво ставите у чинију пуну вруће воде...

Да бисте то исправили и добили укусније колаче, стручњаци из кухиње саветују да јаја ставите у чинију пуну вруће воде и у њој их држите десетак минута. Тако ћете постићи жељени ефекат, а то је - собна температура.

Прочитајте још: Кувари поручују: На ДРВЕНОЈ дасци не смете сећи ове НАМИРНИЦЕ

Ако приликом прављења колача схватите да вам је неопходна оклагија, а немате је, не очајавајте, већ узмите флашу вина. Празна или пуна, није важно. Битно је само да са ње скинете етикету и оперете је детерџентом пре употребе.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.