· · Коментара: 0
МДУРОЛИЈЕ

Кувари поручују: На ДРВЕНОЈ дасци не смете сећи ове НАМИРНИЦЕ

Да ли сте размишљали о томе која је кухињска даска за сечење безбеднија и прихватљивија? Дрвена или пластична?

1594627447_Depositphotos_34576725_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Дрвене даске су савршене за сечење поврћа, и то чврстог, као што је шаргарепа, кромпир, ротквице, паприка, парадајз. Обавезно користите ову даску, јер чврста дрвена подлога омогућава да се поврће правилније исече.

Прочитајте још: Када прочитате шта се налази на дасци за сечење и варјачи, ОДМАХ ЋЕТЕ ИХ БАЦИТИ

Кулинарски стручњаци, међутим, дрвене даске не препоручују за сечење пилетине и другог меса, јер се њихови делови задржавају у ситним пукотинама које се тешко перу.

За поврће Фото: Депозит

За које намринице је пластична даска?

Зато је пластична даска за ове намене прави избор. Лакша је за одржавање и чишћење, а и практичнија за сечење меса. Пластичне даске не упијају мирис баш лако, па на њој можете да сечете без бојазни и црни и бели лук.

Даске редовно перите, и дрвене и палстичне!

И што је најважније, даске редовно после употребе чистите, без обзира на то од ког су материјала. На тај начин неће бити трагова заостале хране, а намирнице ћете боље сечи.

Како да се тестенина не залепи?

По навици, већина кува тестенину у шерпи са пуно воде и то тек када вода прокључа. Међутим, постоји и други начин припреме са мање воде, а притом се брже кува и штеди струја.

Тестенину сипајте у плићи суд, у хладну воду.

Тестенину ставите у плићи суд, сипајте хладну воду само да прекрије пасту, а затим укључите ринглу. Стављањем у хладну воду избегавате могућност да се тестенина залепи за дно суда.

Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)

Пустите да вода проври повремено мешајући дрвеном варјачом. Зависно од врсте тестенине време кувања је између седам и десет минута. Воду након кувања немојте бацити, јер можете да је искористите за припрему соса за тестенину.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.