· · Коментара: 0
САВЕТИ

Када прочитате шта се налази на дасци за сечење и варјачи, ОДМАХ ЋЕТЕ ИХ БАЦИТИ

Авокадо се све чешће користи у исхрани, а да ли знате да не би требало да га сечете металним ножем?

Depositphotos_153163394_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Као и друго воће, после сечења потамни због ензима који у контакту с ваздухом мења боју, а употреба металних ножева убрзава тај процес.

Прочитајте још: Направите МЕЛЕМ за опекотине од ТРИ састојка које има свака кућа

Уколико желите да што дуже остане у свежем стању исеците га пластичним или керамичким ножем. И тада ће реаговати, али спорије него када користите металну оштрицу.

Брзо отопите бутер
Заборавили сте да извадите бутер из фрижидера, а треба вам за колаче? Загрејте воду у стакленој посуди, баците воду и обришите чинију, па њоме поклопите бутер!
Користите керамички нож за сечење намирница.

Без обзира на то што редовно перете кухињски прибор и мислите да је беспрекорно чист, неке ствари би требало мењати макар једном годишње. Међу њима је и даска за сечење намирница. Било да је дрвена или пластична, на свакој се временом створе ситне пукотине у којима се сакупљају бактерије.

Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)

Једном годишње промените и дрвене варјаче које такође сакупљају бактерије, а могу да буду опасне, јер њима мешамо храну.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.