· · Коментара: 0
ПРИЛОГ

Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО

Довољан је један авокадо да би се направио овај брзи прилог уз месо.

AvokadpPirinac.jpg
Брзо и лако Фото: А. М.

Брзи рижото се прави за највише 15 минута - колико је потребно пиричу да се скува. Ово може да да буде прилог уз месо. Међутим, уколико се добро зачини рижото од авокада је и савршен оброк за оне којима је потребна енергија и воде рачуна о исхрани.

Брзо се припрема Фото: А.М.

Прочитајте још: Сећате се БАКИНИХ слатких цветова? Направите их сами и замиришите целу кућу

Састојци:

  • зрео авокадо (за две особе)
  • шоља пиринча
  • црни лук
  • бело вино
  • маслиново уље
  • паприка и парадајз (према жељи)
  • со, бибер
  • лимун

Припрема:

У шољу се измери пиринач (шољица је довољна по особи), па се полије водом и сачека неколико минута да изађе скроб. Прво се издинста црни лук, па се дода пиринач. Посоли и побибери. Када пиринач постане стакласт сипа се бело вино. Пиринач се скува "ал денте", не сме да се прекува и постане кашаст.

Зрео авокадо се идече на пола, кашиком издуби и изгњечи виљушком. Помеша се са пиринчем. Исцеди се лимун и дода према укусу. Зачини се уколико је потребно и дода маслиново уље.

Прочитајте још: Један АВОКАДО може да направи цео ручак

Према жељи и укусу може да се пропржи и поврће попут паприка, као и парадајз.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.