· · Komentara: 0
PRILOG

Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO

Dovoljan je jedan avokado da bi se napravio ovaj brzi prilog uz meso.

AvokadpPirinac.jpg
Brzo i lako Foto: A. M.

Brzi rižoto se pravi za najviše 15 minuta - koliko je potrebno piriču da se skuva. Ovo može da da bude prilog uz meso. Međutim, ukoliko se dobro začini rižoto od avokada je i savršen obrok za one kojima je potrebna energija i vode računa o ishrani.

Brzo se priprema Foto: A.M.

Pročitajte još: Sećate se BAKINIH slatkih cvetova? Napravite ih sami i zamirišite celu kuću

Sastojci:

  • zreo avokado (za dve osobe)
  • šolja pirinča
  • crni luk
  • belo vino
  • maslinovo ulje
  • paprika i paradajz (prema želji)
  • so, biber
  • limun

Priprema:

U šolju se izmeri pirinač (šoljica je dovoljna po osobi), pa se polije vodom i sačeka nekoliko minuta da izađe skrob. Prvo se izdinsta crni luk, pa se doda pirinač. Posoli i pobiberi. Kada pirinač postane staklast sipa se belo vino. Pirinač se skuva "al dente", ne sme da se prekuva i postane kašast.

Zreo avokado se ideče na pola, kašikom izdubi i izgnječi viljuškom. Pomeša se sa pirinčem. Iscedi se limun i doda prema ukusu. Začini se ukoliko je potrebno i doda maslinovo ulje.

Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak

Prema želji i ukusu može da se proprži i povrće poput paprika, kao i paradajz.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.