· · Komentara: 0
DORUČAK

Izazovite ŠOK u kuhinji: Napravite palačinke sa LJUBIČICAMA!

Iznenadite ukućane palačinkama sa ljubičicama, sigurno će im se dopasti.

LjubicicaPalaxc.jpg

Lila divlje viole mogu se videti u proleće na senovitim mestima. Uberite ih i kada sipate smesu za palačinku u tiganj - ubacite nekoliko cvetova. Ili ih stavite na sendvič, preko krem sira. Ukućani će biti oduševljeni!

Pročitajte još: Sigurno ste se uželeli Grčke? Kupite tri MODRA patlidžana i napravite PAPUČICU (Foto)

LJubičice se spuste na testo Foto: A. M.

Sastojci:

  • jaja
  • brašno
  • mleko
  • kesica vanil šećera
  • šaka ljubičica
  • malo ruma
  • kisela voda
  • prstohvat soli
  • ulje

Priprema:

Umuti se smesa za palačinke. Prvo se umute jaja, prstohvat soli i vanil šećer. Doda se brašno, pa se razredi mlekom. Kada je smesa gotova savršena gustina se dobija dodavanjem kisele vode.

Za to vreme se ljubičice ili viole stave u posudu sa hladnom vodom da odstoje, bar, pet minuta. Izvade se i stave na papirnati ubrus da se osuše.

LJubičice se pet minuta stave u hladnu vodu.

Palačinke se sipaju u nauljen tiganj i odmah se stavi nekoliko ljubičica. One će se zalepi za testo i palačinka se sa druge okrene kao i svaki drugi put kada se peče.

Palačinke sa ljubičicama su efektne Foto: A. M.

Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Ove palačinke se mogu jesti sa pekmezom, tečnom čokoladom, ali i slane sa krem sirom ili kačkavaljem.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.