· · Komentara: 0
SAVETI

Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, ODMAH ĆETE IH BACITI

Avokado se sve češće koristi u ishrani, a da li znate da ne bi trebalo da ga sečete metalnim nožem?

Depositphotos_153163394_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Kao i drugo voće, posle sečenja potamni zbog enzima koji u kontaktu s vazduhom menja boju, a upotreba metalnih noževa ubrzava taj proces.

Pročitajte još: Napravite MELEM za opekotine od TRI sastojka koje ima svaka kuća

Ukoliko želite da što duže ostane u svežem stanju isecite ga plastičnim ili keramičkim nožem. I tada će reagovati, ali sporije nego kada koristite metalnu oštricu.

Brzo otopite buter
Zaboravili ste da izvadite buter iz frižidera, a treba vam za kolače? Zagrejte vodu u staklenoj posudi, bacite vodu i obrišite činiju, pa njome poklopite buter!
Koristite keramički nož za sečenje namirnica.

Bez obzira na to što redovno perete kuhinjski pribor i mislite da je besprekorno čist, neke stvari bi trebalo menjati makar jednom godišnje. Među njima je i daska za sečenje namirnica. Bilo da je drvena ili plastična, na svakoj se vremenom stvore sitne pukotine u kojima se sakupljaju bakterije.

Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)

Jednom godišnje promenite i drvene varjače koje takođe sakupljaju bakterije, a mogu da budu opasne, jer njima mešamo hranu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.