· · Komentara: 0
OSVEŽENJE

Rukola salata sa BRESKVAMA

Kombinacija voća i povrća i odavno nije novost u kuhinji, niti je čudno, pa iskoristite sveže namirnice kojih je na pijaci svakog dana sve više.

rukolabresk.jpg
Foto: A. M.

Rukola i breskva se odlično slažu, a kada se ovoj kombinaciji doda kozji sir dobija seukusna salata prepuna vitamina.

Pročitajte još: Daje SNAGU i NE GOJI: Kuvana PALENTA sa mocarelom (VIDEO)

Sveže breskve i rukola

Sastojci:

  • breskva po osobi
  • šaka rukole
  • kockica kozjeg sira
  • maslinovo ulje
  • balzamiko sirće
  • med

Priprema:

Rukola se opere i ocedi, a onda se rasporedi po tanjiru. Breskva se opere i iseče na kriške. Onda se uključi roštilj i svaka kriška se malo zapeče.

Kriške breskve se porežaju na rukolu, a onda se kozji sir izmrvi prstima i pospe po salati. Salata se začini maslinovim uljem i balzaniko sirćem.

Pročitaje još: DECA će vas OBOŽAVATI: Spremite FARFALE sa piletinom i paradajzom (FOTO)

Salata se, na kraju, polije medom jer se sir odlično slaže sa kozjim sirom.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.