· · Komentara: 0
RUČAK

OMILJENO jelo detinjstva: PAPRIKAŠ sa noklicama i krompirom (FOTO)

Miris paprikaša vraća u prošlost, jer je to mnogima omiljeno jelo iz detinjstva.

paprikas.jpg
Foto: A. M.

Paprikaš može da se pravi sa pilećim mesom i za to se koriste bataci. Pravi se i sa svinjetinom  i najbolje je uzeti file, jer je mekan.

Prvo se meso dinsta

Pročitajte još: Pečurke kao prilog ili VEGETARIJANSKI ručak (Foto)

Sastojci:

  • 300 grama svinjetine (ili piletine)
  • 4 krompira
  • crni luk
  • so, biber, suvi začin
  • 3 kašikice crvene paprike
  • 2 jajeta
  • brašno
  • čaša tople vode

Priprema:

Crni luk se iseče na kockice i izdinsta, pa se dodaju komadi svinjskog filea. Meso se iseče na kocke, jer će brže biti gotovo i lakše se jede u ovom jelu. Čim meso promeni boju može da se posoli i pobiberi.

Meso se posoli tek kada promeni boju.

Krompir se oljušti i iseče na četiri dela (kriške) i ubaci sa mesom. Kada krompir malo omekne dodaju se tri kašikice crvene paprike. Kada se kratko prodinsta, nalije se toplom vodom da ogrezne.

Paprikaš se krčka
Knedle se ubacuju u mesto gde paprikaš krčka.

Odmah se izlupaju dva jajeta, prvo belance, pa žumace. Dodaje se brašno do željene gustine. Knedle ne smeju da budu meka, ali ni tvrde, već da se, kada se zahvate kašikicom, ne razlivaju. Knedle se prave kašikicom i skidaju drugom kašikicom. Knedle se ubacuju na mesto gde krčka paprikaš.

Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)

Paprikaš se kuva dok krompir ne omekša. Kuvanje traje oko pola sata.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.