· · Komentara: 0
SLATKO

Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)

Proleće je i trešnje se sve češće mogu videti na tezgama. Kako cena ukusnih trešanja pada tako rastu i razlozi da se od njih naprave kolačići.

KOlacTresnja.jpg
Odlični uz kafu Foto: A. M.

Kolačići se prave izuzetno jednostavno i lako, a dovoljno je nabaviti samo šaku trešanja. Kolačići su odlični slatkiši uz kafu, ali i kao doručak.

Pročitajte još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO

Peku se 20 minuta

Sastojci:

  • šaka trešanja
  • 2 jajeta
  • 125 grama brašna
  • čaša jogurta
  • čaša mleka
  • kašika šećera
  • malo praška za pecivo
  • malo soli

Priprema:

Uključi se rerna na 220 stepeni da se ugreje dok se kolač priprema.

Sočni i ukusni Foto: A.M.

U dublju posudu se pomešaju 125 grama brašna, kašika šećera, so na vrhu noža i malo praška za pecivo. Ovde se ubace i čaše jogurta i mleka. Sve se dobro pomeša i dodaju se dva žumanceta, dok se belanca sipaju u drugu posudu i umute u šlag. Dobro se pomeša testo sa brašnom, jajima, mlekom i jogurtom, pa se kašikom polako dodaje umućeno belance.

Belance se dodaje pažljivo da zadrži vazduh u sebi.

Pleh sa modlicama za kapkejk se namaže buterom. Pleh može da bude i običan, pa da se ubace papirnate modlice. Sipa se smesa, pa se u svaku modlicu doda po nekoliko trešanja očišćenih od koštice.

Porčitajte još: Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (Foto)

Čim se pleh stavi u rernu, jačina se smanji na 180 stepeni. Kolačići se peku 20 minuta, dok ne dobiju žutu boju. Pre vađenja se čačkalicom proveri sredina da li je pečena.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.