· · Komentara: 0
SALATE

Zdrava je i ima samo 117 KALORIJA! Probajte libansku salatu TABULE

Poput humusa i falafela, libanska salata tabule postala je poznata širom sveta, a pravi se od povrća i sušene pšenice.

Tabuli.jpg
Foto: A. M.

Tabule se pravi od bulgura, sušene pšenice, koja se prvo potopi u vodu, pa peče. Zatim se mrvi, lomi i dobijaju se sitne braonkaste granule.

Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)

Bulgur se spominje u Bibliji i do danas se koristi za pilav, supu i kao zamena za pirinač ili kus kus. Dakle, tabule salata može da se pravi od bulgura, ali ko ne može da ga nabavi može da je napravi i od kus kusa. Razlike u ukusu nema, ali kus kus sadrži gluten.

Količina će se udvostručiti Foto: A.M.

Sastojci:

  • veza peršuna
  • šolja kus kusa ili bulgura
  • struk mladog luka
  • paradajz
  • limun

Priprema:

Bulgur ili kus kus se potope u vodu i količina će se za udvostručiti. Ko žuri treba da prelije vrelom vodom. Za to vreme se pripremi povrće.

Postupak je isti sa bulgurom ili kus kusom.

Isecka se mladi crni luk na kolutiće, a peršun se opere i sitno isecka. Može da se koristi i crni luk, ali je ukus svežiji sa mladim lukom. Paradajz se opere, oljušti i isecka na kockice. Salata se začini sokom od limunovog soka, ali i po želji se doda so, limun ili suvi začin.

Pročitajte još: Eksplozija boja na tanjiru: Napravite za 5 minuta sočnu SALATU od JAGODA i AVOKADA (Foto)

Bulgur i kus kus mogu se zameniti kinoom. Salata može da bude obrok, užina, doručak, a u Libanu se jede kao predjelo ili prilog uz meso.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.