· · Komentara: 0
KOLAČI

Svakom će se dopasti ovaj ČOKOLADNI kolač koji se priprema za 20 minuta (Foto/Video)

Najukusnije su poslastice koje se najbrže i najlakše spremaju, a ovaj slatkiš je upravo takav

KOlaci.jpg
Foto: A. M.

Čokoladne kolače vole svi, ali i domaćice kada se jednostavno prave i dobije dovoljna količina da ostane i za sutra. Ovaj recept za čokoladni kolač je odličan za vikend ručak, a kompletna cena košta ove poslastice košta oko 500 dinara.

Pročitajte još: Omiljeno jelo sa bakinom taranom: Sprema se lako i niko mu ne može odoleti (FOTO)

Pripremite pleh sa papirom za pečenje, uključite mikser i spremite se za čokoladnu avanturu. Kompletna priprema ne traje više od 20 minuta.

Sastojci za fil Foto: A.M.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 100 grama crne čokolade
  • 200 ml mleka
  • 250 grama margarina
  • pekmez od kajsija

Priprema:

U šerpu se sipaju mleko i margarin, pa se uključi ringla da se margarin istopi i sve sjedini. Čokolada se izlomi na sitne komade pa ubaci u šerpu sa margarinom, promeša se da se sve sjedini.

Premaže se pekmezom
Foto: A.M.

Za to vreme se miskerom izmeša belance, dok se polako dodaju kašike šećera. Kada se dobije lep šlag sipaju se i mešaju žumance po žumance. Uz neprekidno mešanje mikserom postešeno se dodaju  kašike brašna. Kada je patišpanj gotov isključi se misker.

Šne od belanca se uvek umeša varjačom, kružnim pokretima.

Uzme se varjača i polovina smese iz šerpe (umešana čokolada, mleko i margarin)  sipa u špatišpanj. Energično se meša, da se čokolada ne zalepi za dno. Ostatak u šerpi se poklopi i skloni na stranu. Patišpanj se sipa u pleh postavljen papirom za pečenje i stavi u zagrejanu rernu. Kolač se peče pola sata.

Kada se kolač ispeče premaže se pekmezon od kajsija, a onda polije ostatkom čokolade sa margarinom i mlekom koji se nalazi u šerpi. Kada se kolač ohladi kolači se iseku na kockice i stave u frižider.

Pročitajte još:  Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)

Čokoladni kolač je najukusniji kada se jede sa šlagom napravljenim od pavlake, ali i višnjama koje daju blagu kiselost.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.