· · Коментара: 0
КОЛАЧИ

Сваком ће се допасти овај ЧОКОЛАДНИ колач који се припрема за 20 минута (Фото/Видео)

Најукусније су посластице које се најбрже и најлакше спремају, а овај слаткиш је управо такав

KOlaci.jpg
Фото: А. М.

Чоколадне колаче воле сви, али и домаћице када се једноставно праве и добије довољна количина да остане и за сутра. Овај рецепт за чоколадни колач је одличан за викенд ручак, а комплетна цена кошта ове посластице кошта око 500 динара.

Прочитајте још: Омиљено јело са бакином тараном: Спрема се лако и нико му не може одолети (ФОТО)

Припремите плех са папиром за печење, укључите миксер и спремите се за чоколадну авантуру. Комплетна припрема не траје више од 20 минута.

Састојци за фил Фото: А.М.

Састојци:

  • 5 јаја
  • 5 кашика шећера
  • 5 кашика брашна
  • 100 грама црне чоколаде
  • 200 мл млека
  • 250 грама маргарина
  • пекмез од кајсија

Припрема:

У шерпу се сипају млеко и маргарин, па се укључи рингла да се маргарин истопи и све сједини. Чоколада се изломи на ситне комаде па убаци у шерпу са маргарином, промеша се да се све сједини.

Премаже се пекмезом
Фото: А.М.

За то време се мискером измеша беланце, док се полако додају кашике шећера. Када се добије леп шлаг сипају се и мешају жуманце по жуманце. Уз непрекидно мешање миксером постешено се додају  кашике брашна. Када је патишпањ готов искључи се мискер.

Шне од беланца се увек умеша варјачом, кружним покретима.

Узме се варјача и половина смесе из шерпе (умешана чоколада, млеко и маргарин)  сипа у шпатишпањ. Енергично се меша, да се чоколада не залепи за дно. Остатак у шерпи се поклопи и склони на страну. Патишпањ се сипа у плех постављен папиром за печење и стави у загрејану рерну. Колач се пече пола сата.

Када се колач испече премаже се пекмезон од кајсија, а онда полије остатком чоколаде са маргарином и млеком који се налази у шерпи. Када се колач охлади колачи се исеку на коцкице и ставе у фрижидер.

Прочитајте још:  Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)

Чоколадни колач је најукуснији када се једе са шлагом направљеним од павлаке, али и вишњама које дају благу киселост.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.