· · Коментара: 0
Слаткиш

У 18. веку колач ФРАНЦУЗА, данас омиљен код СРБА. УКУСНО и спремно за 7 МИНУТА

Ако вам се баш једе нешто слатко и немате довољно времена за спремање, а више бисте да направите сами, него да купите у продавници ту је чоколадни суфле! Мекана, сочна посластица.

1594208834_Depositphotos_99073144_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Прављење ове посластице не захтева много састојака, а могуће је и да их све имате у кући.

Састојци:

  1. 220г чоколаде
  2. 250г маргарина
  3. 4 јајета
  4. 160г шећера
  5. 120г брашна

Поступак:

Прво маргарин и чоколаду истопите, а у другој посуди измутите јаја са шећером и брашном. Потом обе смесе промешати и сипати у тепсију са калупима и већ је спремно за печење.

Пећи на 250 степени, 7 минута.

Прочитајте још:Стиже освежење током ВРЕЛИХ дана

Историја суфлеа

Већ сама реч може асоцирати на земљу његовог порекла, Француску, а у преводу значи "дах". Разлог за коришћење ове речи можемо наћи у тесту које током печења расте.

Прочитајте још: ВИШЊЕ чувајте у кутији, МАЛИНЕ у папирнатој кеси, а остало воће на СЛЕДЕЋИ НАЧИН

Историја каже да је чоколада донета у Шпанију у 16. веку, а Французи су је добили сто година касније тако да није могао настати пре 17. века. Тада је суфле по текстури више личио на сладолед. Тек је тридесетих година прошлог века један њујоршки ресторан направио чоколадни суфле какав ми познајемо. Данас је ова посластица заступљена у свим кухињама света.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.