· · Коментара: 0
СЛАТКИШИ

RАFFAELLO из ваше кухиње? Могуће је! Испробајте овај једноставни рецепт

Овај колач одушевиће ваше укућане, а уз мале измене он се може послужити и уз посну трпезу.

Rafaelo-kolac.jpg
Фото: Новости магазин

Мирис кокоса и беле чоколаде мами уздахе свих љубитеља популарних Raffaello куглица. Иако звучи компликовано, Raffaello колач има још бољи укус и освојиће срца сних укућана.

Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ

Састојци за корицу:

Фото: Новости Магазин
  • 250 грама млевеног кекса
  • 50 грама млевеног бадема
  • 100 грама беле чоколаде
  • 50 грама путера
  • 160 милилитара млека 

Састојци за фил:

  • 700 милилитара млека
  • 180 грама шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 120 грама гриза
  • 200 грама кокоса
  • 130 грама путера

Састојци за ганаш:

  • 50 милилитара слатке павлаке
  • 100 грама беле чоколаде

Припрема:

Прочитаје још: Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО

За припрему корице потребно је истопити белу чоколаду и путер, помешати са осталим састојцима. Након тога утиснути у калуп пречника 22 центиметра и одложити у фрижидер.

Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)

Фото: Новости Магазин

Док се кориза хлади, скувати фил. За њега је потребно да скувате заједно млеко, шећер и ванилин шећер. Када смеса проври, склонити са ватре и додати гриз и кокос. Вратити на ринглу и кувати још два минута. Након тога у врућ фил умешати путер да се истопи и сједини. Распоредити фил једнако преко охлађене корице.

Прочитајте још: Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)

За припрему гранша потребно је помешати слатку павлаку и белу чоколаду. Јувати на средњој температури док се не истопи и сједини. Потом прелити преко фила, украсити кокосом по жељи па ставити у фрижидер на хлађење најмање 30 минута. 

Пријатно!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.