· · Коментара: 0
СЛАТКО

Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)

Крушке се могу припремити на два начина - дијеталан или екстравагантан као што то раде најбољи пефови кухиња

kruke.jpg
Крушке на француски начин Фото: А. М.

Крушке су омиљено воће француских кувара, а припремају их на безброј начина. Предлажемо да их спремите на најбржи и најједноставнији.

Прочитајте још: Изазовите ШОК у кухињи: Направите палачинке са ЉУБИЧИЦАМА!

Додајте кесицу хибискуса

Састојци:

  • 2 крушке (крушка по особи)
  • кашика шећера
  • кесица чаја од хибискуса
  • чаша црног вина
  • шака ораха (млевених или сецканих)
  • шака брусница или сувог грожђа
  • шлаг (по жељи)
  • цимет (по жељи)

Припрема:

Крушке се ољуште, преполове и очисти се средина. Умешне домаћице могу да очисте средину, а да сачувају облик читаве крушке и могу да их пуне попут туфахија. У шерпу се сипа кашика шећера, ставе крушке и дода кесица чаја од хибискуса. Чај од хибискуса ће крушкама дати лепу црвену боју.

Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)

Готове крушке Фото: А.М.
Кесица хибискуса ће крушкама дати лепу црвену боју.

Уколико крушке неће јести деца могу да се кувају у црном вину и тада ће добити посебан шмек. Крушке су готове када омекну. Изваде се и у издубљену средну се стави по кашикица млевених ораха и брусница или сувог грожђа које се претходно убаци вино или компот од крушке.

Преко крушке може да се прелије сос од ваниле или шлаг, као и листићи нане који ће дати свежину слаткишу.

Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара

Дијетална верзија верзија се припрема тако што се крушке не кувају као компот, већ пеку у рерни.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.