· · Коментара: 0
ПОСТ

Ово, можда, није најпопуларније јело, али морате знати да га скувате јер му се сви радују (Фото)

Пасуљ може да буде чорбаст или из рерне, постан или са месом. Иако никада није на листи најомиљенијих јела - сви га радо једу.

PasuljGlavna.jpeg
Фото: А. М.

Пасуљ је радост за стомак, а може да се спреми чорбаст или из рерне. Ово је одлично посно јело, а може и да се кува са сувим месом или да се у рерни додају кобасице. Избор је на домаћици!

Прочитајте још: Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (Фото/Видео)

Пасуљ се крчка док не омекне Фото: А.М.

Састојци:

  • шака пасуља по особи
  • црни лук
  • шаргарепа
  • чешањ белог лука
  • оригано
  • алева паприка
  • ловоров лист

Припрема:

Вече пре ккувања пасуљ се потопи у води. Ујутру се вода баци и стави нова. Стави се на ринглу, кад проври кува се пет минута и та вода се баци, Налије се нова, топла вода и додају се исецкан црни лук, једна цела шаргарепа, један ловоров лист, један чешањ белог лука и пола кашикице оригана. Уколико се не једе као посни оброк сада се убаци суво месо. Прелије се са три кашике уља.

Чорбаст пасуљ је одличан посни оброк, али може да се кува и са сувим месом.

Пасуљ се кува се на тихој ватри, уз повремено мешање. Пасуљ се тада и посоли. Међутим, дужина кувања зависи од пасуља, а готов је када зрна омекшају. Зрна несмеју да се распадну.

Гравче на тавче

Уколико се скуван пасуљ сипа у ватросталну или другу посуду која може да иде у рерну. Не сме да буде пуно воде, пасуљ само треба да огрезне у којој се кува. Две главице црног лука се ситно исецкају, издинстају на уљу, склоне са рингле и додају три кашикице млевене алеве паприке.

Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)

На крају се ставље одозго на пасуљ кобасице и убацује се у рерну. Пече се док половина течности не испари, а не сме да буде ни пресув.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.