· · Komentara: 0
POST

Ovo, možda, nije najpopularnije jelo, ali morate znati da ga skuvate jer mu se svi raduju (Foto)

Pasulj može da bude čorbast ili iz rerne, postan ili sa mesom. Iako nikada nije na listi najomiljenijih jela - svi ga rado jedu.

PasuljGlavna.jpeg
Foto: A. M.

Pasulj je radost za stomak, a može da se spremi čorbast ili iz rerne. Ovo je odlično posno jelo, a može i da se kuva sa suvim mesom ili da se u rerni dodaju kobasice. Izbor je na domaćici!

Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)

Pasulj se krčka dok ne omekne Foto: A.M.

Sastojci:

  • šaka pasulja po osobi
  • crni luk
  • šargarepa
  • češanj belog luka
  • origano
  • aleva paprika
  • lovorov list

Priprema:

Veče pre kkuvanja pasulj se potopi u vodi. Ujutru se voda baci i stavi nova. Stavi se na ringlu, kad provri kuva se pet minuta i ta voda se baci, Nalije se nova, topla voda i dodaju se iseckan crni luk, jedna cela šargarepa, jedan lovorov list, jedan češanj belog luka i pola kašikice origana. Ukoliko se ne jede kao posni obrok sada se ubaci suvo meso. Prelije se sa tri kašike ulja.

Čorbast pasulj je odličan posni obrok, ali može da se kuva i sa suvim mesom.

Pasulj se kuva se na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Pasulj se tada i posoli. Međutim, dužina kuvanja zavisi od pasulja, a gotov je kada zrna omekšaju. Zrna nesmeju da se raspadnu.

Gravče na tavče

Ukoliko se skuvan pasulj sipa u vatrostalnu ili drugu posudu koja može da ide u rernu. Ne sme da bude puno vode, pasulj samo treba da ogrezne u kojoj se kuva. Dve glavice crnog luka se sitno iseckaju, izdinstaju na ulju, sklone sa ringle i dodaju tri kašikice mlevene aleve paprike.

Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Na kraju se stavlje odozgo na pasulj kobasice i ubacuje se u rernu. Peče se dok polovina tečnosti ne ispari, a ne sme da bude ni presuv.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.