· · Komentara: 0
SLATKIŠI

Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Sočna pita se savršeno slaže sa kafom ili čajem, topi se u ustima i, što je najvažnije, sutra je još ukusnija!

PitaVisnje3.jpg
Foto: A. M.

Dovoljni su pleh i mikser, kao i nekoliko sastojka da bi se napravila ova ukusna pita od višanja koja će sve podsetiti na bakine kolače.

Višnje se ravnomerno rasporede
Foto: A. M.

Pročitajte još: Svakom će se dopasti ovaj ČOKOLADNI kolač koji se priprema za 20 minuta (Foto/Video)

Potrebno:

  • 1 kilogram višanja
  • 4 jajeta
  • 4 šoljice šećera
  • 200 ml jogurta
  • 1,5 šoljica ulja
  • 6 šoljica brašna
  • prašak za pecivo

Priprema:

Pre nego što počne da se radi sa miskerom, mora da se uključi rerna, jer se testo brzo umeša ukoliko se sve na vreme pripremi.

Prvo se izlupaju belanca mikserom, pa se doda šećer. Dok se neprestano muti mikserom dodaju se žumanca, sledi jogurt, pa ulje. Prašak za pecivo se pomeša sa brašnom, i sve se sjedini na kraju.

Pospe se šećerom u prahu
Foto: A. M.

Gotovo testo se sipa u pleh koji je pokriven papirom za pečenje. Onda se ravnomerno ubacuju višnje, kako bi svaki zalogaj imao po višnju.

Što više višanja i kolač će biti ukusniji.

Pleh se ubacuje u vrelu rernu koja je uključena na maksimum. Kada se ubaci kolač rerna se smanji na 180 stepeni.

Pročitajte još: Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)

Kolač se peče 20 minuta, ali treba pratiti boju kolača, jer kada porumeni - gotov je. Da bi bili sigurni probodite ga čačkalicom, pa ako je suva - može da se izvadi iz rerne. Kolač se, na kraju, pospe prah šećerom.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.