· · Коментара: 0
САВЕТ ПЛУС

Трик који ћете одмах применити: Да ли знате како се ЗДРАВО и БРЗО замрзава МЕСО?

Колико пута сте морали да баците половину авокада? И да ли знате колико дуго може да стоји отворено вино?

Depositphotos_44598683_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Амерички кувар Џеј Канџи Лопес-Алт и аутор књиге The food lab предлаже да нарежемо месо на танке шните и да га онда замрзнемо. Након паковања меса у кесе за замрзавање, важно је истиснути вазух из њих, добро их затворити и што пре ставити у замрзивач како се не би створили кристали леда који утичу на укус намирнице.

Прочитајте још: БАБЕ знају да ли је поврће СВЕЖЕ: Шаргарепа се ГРЕБЕ, купус се СЛУША, ево шта радити са ПАСУЉЕМ

Кесе са упакованим месом треба да буду што тање и равне, односно пљоснате, ради ефикаснијег замрзавања. Добар трик је и ако кесу са упакованим месом ставите на алуминијумску фолију и тако је замрзнете. Брже ће се заледити. На овај начин у замрзивачу можете да чувате и супу, млевено месо, кувани пиринач и друге намирнице.

Одрежите му врх! Фото: Депозит
Кесе са месом треба да буду што пљоснатије.

Колико пута сте морали да баците половину авокада, јер се покварио и више није био за употребу? Да вам се то више не би догодило, ево како овај зелени плод може што дуже да задржи свежину.

Најпре му одрежите врх, затим узмите кашиком онолико авокада колико вам је потребно, а остатак ставите у посуду која може херметички да се затвори. Будући да нисте ољуштили авокадо и да је заштићен кором, остаће зелен и свеж. После недељу дана можете да приметите смеђе тачкице на њему, али то неће утицати на његов квалитет.

Вино мора да се држи у фрижидеру, чак и црно.

Није свако вино исто, па тако ни рок у којем би требало да га попијемо, јер временом губи арому. После отварања флаше, оно долази у додир са ваздухом и зато би требало да га попијемо што пре.
Прво и основно правило је да отворену флашу вина треба држати у фрижидеру, тако да боца буде добро затворена како не би улазио ваздух. То важи и за црна вина, која се, иначе, не служе хладна већ са собне температуре.

Прочитајте још: Нека СИРЋЕ буде најбољи пријатељ у КУХИЊИ, јер може да скида флеке и очисти СЛЕДЕЋЕ СТВАРИ

Пенушава вина након отварања могу да стоје од једног до три дана, флаша црног вина од три до пет, колико и ароматична пића и она у картонској амбалажи. Бело вино и розе могу да буде отворена до недељу дана, а најдуже она са већим процентом алкохола, чак до месец дана.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.