· · Komentara: 1
AGENCIJE

SAZNAJEMO! U JUTI HITAN SASTANAK! Odlaže se letovanje, svi čarteri za Tursku i Grčku se pomeraju

Prvi čarter letovi sa srpskim turistima za Skjatos, Krf i Antaliju bili su zakazani već od 1. jula, ali svi su sada otkazani!

1592994003_Plaza.jpg
Foto: Piksabej

Zvanično će srpskim turistima biti dozvoljen ulaz u sve EU zemlje od 1. jula. Tako je i prvi srpski čarter za Skjatos bio zakazan za 1. jul ujutru. Onda je stigla šokantna vest: sve se pomera za 15. jul! 

Pročitajte još: Ovo PRAVILO za SRBE NE VAŽI? Prve SLIKE naših turista u Turskoj (FOTO/VIDEO)

Ne samo što su čarter letovi bili zakazani, nego su i sva mesta u avionu bila prodata! Turisti su besni, jer ponovo, treći put moraju da pomere polazak na letovanje.

Otkazan let za Dalaman
Srpske agencije su planirale čartere ka Antaliji, Dalamanu, Fetijama, Izmiru... Za sada je siguran samo let ka Antaliji, a razlog su veliki "penali" koje moraju da plate u slučaju otkaza.
Prvi letovi pomereni su za dve nedelje, sredinu jula.

Kako nezvanično saznajemo, jedan od razloga je činjenica da se broj zaraženih povećava, pa su na atinskom aerodromu ponovo počeli da testiraju sve koji stignu.

Drugi mogući razlog je mali broj uplata turista koji se plaše da rezervišu letovanje, a onda se dva dana pred put ispostavi da su pozitivni na Kovid 19.

Pomerili smo da bi prvo na terenu proverili da li su hoteli spremni za srpske turiste.

JUTA je odmah zakazala vanredan sastanak na ovu temu, koji je u toku.

- Razlog pomeranja polazaka je jednostavan: moramo prvo mi iz agencija da odemo da vidimo kako izgledaju hoteli na terenu, pa kada se uverimo da je sve u redu mogu da krenu i turisti - kaže Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odmora JUTA.

Pročitajte još: Grčki konobari dobili NAREĐENJE: Čim dođe SRPSKI TURISTA odmah mu donesi OVO i ČASTI GA (VIDEO)

Turisti koji u Grčku i Tursku idu kolima ili autobusa normalno će moći da putuju prema planu i njihov odmor se ne pomera posle 15. jula.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.