· · Komentara: 2
PUTOVANJA

Skoro svi ćemo leto provesti u Srbiji, a mi vam otkrivamo IDEALNA MESTA ZA ODMOR

Treba vam samo šator i dobro raspoloženje

Depositphotos_63325715_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ukoliko ste ljubitelj prirode, kampovanje može biti jedan od najboljih načina da je doživite na potpuno drugačiji način. Mnogi ga opisuju kao “jeftinije letovanje”, međutim, takav opis često može navesti na pogrešne pretpostavke. Osobe koje kampuju rade to iz velike ljubavi prema prirodi, ne zbog toga što nemaju novca da sebi priušte letovanje.

Pročitajte još: Dragica je pronašla SEDAM najskrivenijih uglova SRBIJE na kojima se morate slikati (Foto)

Kako je pred nama leto i ne preporučuje se izlazak iz zemlje, predstavljamo vam gde u Srbiji možete kampovati i šta obavezno sa sobom poneti.

Foto: Depozit

Kamp odmorišta predstavljaju dobro mesto za druženje i upoznavanje novih ljudi. Na takvim mestima, po pristupačnim cenama možete iznajmiti šator ili kamp prikolicu, pa čak i struju ako vam je neophodna.  Neka od njih su Zornića kuća u Barajevu, Belocrkvanska jezera, Enigma u Vranju i Ruža Vetrova u Jagodini.

Pročitajte još: Ko kaže da je ograničeno kretanje u vreme korone? Postoji bar 100 načina da se SADA otputuje

Iako ne želite da iznajmljujete šator ili prikolicu, da biste imali gde da spavate, neophodno je da nabavite šator. Danas možete nabaviti moderne, lake za prenos i veoma kompaktne šatore po izuzetno pristupačnoj ceni. Zbog visokih temperatura vreća za spavanje vam nije potrebna, ali dušek na naduvavanje vam ne bi bio na odmet. "Prenosnu kućicu" možete postaviti bilo gde, na planini, pored reke, na jezeru. Možete kampovati na Zlatarskom ili Srebrnom jezeru, na Krupajskom vrelu, na Tari.

Prateća oprema
Pored najbitnijih stvari, prateća oprema  je jednako bitna. U nju bismo mogli svrstati stvari poput baterijske lampe, upaljača ili šibica, stolica na rasklapanje i slično. Ove stvari mogu vaš boravak u prirodi učiniti mnogo lakšim.

Pročitajte još: Nedostaju vam Grčka, Češka, Nemačka...? Otputuje uz pomoć tanjira - verujte da je moguće

Mesto za spavanje je bitno, ali jednako je važno da sebi omogućite što lakši pristup osnovnim životnim namirnicama. Stoga, od velikog je značaja da sa sobom imate zalihe hrane i pića za određeni broj dana. Sa sobom ponesite i posuđe i pribor za jelo jer će vam to olakšati pripremu i konzumaciju, a uvek se možete opredeliti i za roštilj ili jednostavno pečenje kobasice na štapu i vatri.

Ne zaboravite kese za smeće - čuvajte prirodu

Higijenska sredstva, gde god da kampujete, od izuzetnog su značaja. Ponesite sa sobom toalet papir, četkicu i pastu za zube, sapun i vlažne maramice. Ostatak ponesite prema svom izboru, ali ne zaboravite kese za smeće. Čuvajte prirodu i prilikom odlaska pokupite za sobom smeće.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.