· · Komentara: 0
VIKEND

Dragica je pronašla SEDAM najskrivenijih uglova SRBIJE na kojima se morate slikati (Foto)

Želite da putujete Srbijom, ali i da napravite lepe fotografije? Probajte ovih sedam najinstagramičnijih mesta koje preporučuje Dragica Đuran, jedna od naših najpoznatijih turističkih blogerki.

Tara-planina.jpeg

Lepa je Srbija, ali nisu turistima uvek slike lepe. Možda razlog leži u tome što se ne popnu na pravi vidikovac, ne stanu na pravi kamen,, ne umeju da se lepo slikaju.

Pročitajte još: Možete li da zamislite kako će izgledati putovanje 2049. godine? Otvara se PUT SVILE, a Kinezi će imati glavnu ulogu

Dragica Đuran je jedna od naših najpoznatijih turističkih blogerki koja ima 15.000 pratilaca. Ona je ekonomista, ali u duši večiti putnik i svuda gde otputuje po Srbiji pronađe ugao koji do tada niko drugi nije video. NJena Srbija je uvek lepa i fotogenična.

- Oduvek sam volela da putujem po Srbiji i nisam je otkrila tek sada kada je teško napustiti domovinu - kaže Dragica autor bloga "Moj svet u boji".

Pre putovanja pregleda slike mesta koje će videti, a onda proveri gde "pada" sunce.

Kako otkriva bisere Srbije? Svaki je otkrila na drugačiji način. Recimo, negde je videla sliku jezera Rovni kod Valjeva i morala je da ga poseti.

- Velika stena iznad jezera Rovni je mesto na kojem vam zastane dah, ali je podjednako neverovatan osećaj kada vidite polja lavande na Fruškoj gori - kaže Dragica.

Čula je da kod Prijepolja postoje slapovi i oduševila se kada ih je videla. Na televiziji je videla reportažu o polju lavande na Fruškoj gori, pronašla je vlasnika i dogovorila se da ode da se slika.Na taj i još mnogo načina nastale su legendarne slike koje se "šeruju" širom sveta.

Dragiva u Specijalnom rerzervatu prirode Uvac Foto: Privatna arhiva

Dragica je oduševljenja Tarom i Uvcem, dok na treće mesto stavlja pomenuto jezero Rovni. Smatra da na ovim mestima mogu da se naprave dobre sliku. Na koji način?

Jezero Rovni kod Valjeva Foto: Privatna arhiva

- Kada putujem ujutru poranim da vidim kakvo je svetlo na mestu na kojem želim da se slikam - kaže Dragica.

Svetlo je naročito važno za mesta gde je voda, zbog refleksije. Kaže da se treba uvek slikati licem ili telom okrenutim ka suncu. Drugo pravilo je otkriti gde zalazi sunce, jer su i popodne fantastične slike.

- Najgore vreme za slikanje, recimo, kod brane Rovni je bilo oko 14 časova - ističe ona.

Dragičina Top lista najsitagramičnijih mesta:

  • Specijalni rezervat prirode Uvac
  • Nacionalni park Tara
  • Vidikovac na jezeru Rovni kod Valjeva
  • Krupajsko vrelo
  • Slapovi Sopotnice kod Prijepolja
  • Polje lavande na Fruškoj gori
  • Golubačka tvrđava

Pročitajte još: "Zaklali su kozu, seli smo oko vatre i više nismo oka sklopili": Nemanja se vratio sa putovanja u Etiopiju, a ovo je njegov doživljaj (FOTO)

Dragica je veliki protivnik selfija i kaže da uvek treba slikati širi prostor, da se vidi gde se čovek nalazi. Na njenoj listi mesta koja želi da poseti su Stara planina i Kosovo koje će, nada se, videti i napraviti lepe slike ovog leta.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.