· · Коментара: 0
ВИКЕНД

Драгица је пронашла СЕДАМ најскривенијих углова СРБИЈЕ на којима се морате сликати (Фото)

Желите да путујете Србијом, али и да направите лепе фотографије? Пробајте ових седам најинстаграмичнијих места које препоручује Драгица Ђуран, једна од наших најпознатијих туристичких блогерки.

Tara-planina.jpeg

Лепа је Србија, али нису туристима увек слике лепе. Можда разлог лежи у томе што се не попну на прави видиковац, не стану на прави камен,, не умеју да се лепо сликају.

Прочитајте још: Можете ли да замислите како ће изгледати путовање 2049. године? Отвара се ПУТ СВИЛЕ, а Кинези ће имати главну улогу

Драгица Ђуран је једна од наших најпознатијих туристичких блогерки која има 15.000 пратилаца. Она је економиста, али у души вечити путник и свуда где отпутује по Србији пронађе угао који до тада нико други није видео. Њена Србија је увек лепа и фотогенична.

- Одувек сам волела да путујем по Србији и нисам је открила тек сада када је тешко напустити домовину - каже Драгица аутор блога "Мој свет у боји".

Пре путовања прегледа слике места које ће видети, а онда провери где "пада" сунце.

Како открива бисере Србије? Сваки је открила на другачији начин. Рецимо, негде је видела слику језера Ровни код Ваљева и морала је да га посети.

- Велика стена изнад језера Ровни је место на којем вам застане дах, али је подједнако невероватан осећај када видите поља лаванде на Фрушкој гори - каже Драгица.

Чула је да код Пријепоља постоје слапови и одушевила се када их је видела. На телевизији је видела репортажу о пољу лаванде на Фрушкој гори, пронашла је власника и договорила се да оде да се слика.На тај и још много начина настале су легендарне слике које се "шерују" широм света.

Драгива у Специјалном рерзервату природе Увац Фото: Приватна архива

Драгица је одушевљења Таром и Увцем, док на треће место ставља поменуто језеро Ровни. Сматра да на овим местима могу да се направе добре слику. На који начин?

Језеро Ровни код Ваљева Фото: Приватна архива

- Када путујем ујутру пораним да видим какво је светло на месту на којем желим да се сликам - каже Драгица.

Светло је нарочито важно за места где је вода, због рефлексије. Каже да се треба увек сликати лицем или телом окренутим ка сунцу. Друго правило је открити где залази сунце, јер су и поподне фантастичне слике.

- Најгоре време за сликање, рецимо, код бране Ровни је било око 14 часова - истиче она.

Драгичина Топ листа најситаграмичнијих места:

  • Специјални резерват природе Увац
  • Национални парк Тара
  • Видиковац на језеру Ровни код Ваљева
  • Крупајско врело
  • Слапови Сопотнице код Пријепоља
  • Поље лаванде на Фрушкој гори
  • Голубачка тврђава

Прочитајте још: "Заклали су козу, сели смо око ватре и више нисмо ока склопили": Немања се вратио са путовања у Етиопију, а ово је његов доживљај (ФОТО)

Драгица је велики противник селфија и каже да увек треба сликати шири простор, да се види где се човек налази. На њеној листи места која жели да посети су Стара планина и Косово које ће, нада се, видети и направити лепе слике овог лета.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.