· · Коментара: 2
ПУТОВАЊА

Скоро сви ћемо лето провести у Србији, а ми вам откривамо ИДЕАЛНА МЕСТА ЗА ОДМОР

Треба вам само шатор и добро расположење

Depositphotos_63325715_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Уколико сте љубитељ природе, камповање може бити један од најбољих начина да је доживите на потпуно другачији начин. Многи га описују као “јефтиније летовање”, међутим, такав опис често може навести на погрешне претпоставке. Особе које кампују раде то из велике љубави према природи, не због тога што немају новца да себи приуште летовање.

Прочитајте још: Драгица је пронашла СЕДАМ најскривенијих углова СРБИЈЕ на којима се морате сликати (Фото)

Како је пред нама лето и не препоручује се излазак из земље, представљамо вам где у Србији можете камповати и шта обавезно са собом понети.

Фото: Депозит

Камп одморишта представљају добро место за дружење и упознавање нових људи. На таквим местима, по приступачним ценама можете изнајмити шатор или камп приколицу, па чак и струју ако вам је неопходна.  Нека од њих су Зорнића кућа у Барајеву, Белоцркванска језера, Енигма у Врању и Ружа Ветрова у Јагодини.

Прочитајте још: Ко каже да је ограничено кретање у време короне? Постоји бар 100 начина да се САДА отпутује

Иако не желите да изнајмљујете шатор или приколицу, да бисте имали где да спавате, неопходно је да набавите шатор. Данас можете набавити модерне, лаке за пренос и веома компактне шаторе по изузетно приступачној цени. Због високих температура врећа за спавање вам није потребна, али душек на надувавање вам не би био на одмет. "Преносну кућицу" можете поставити било где, на планини, поред реке, на језеру. Можете камповати на Златарском или Сребрном језеру, на Крупајском врелу, на Тари.

Пратећа опрема
Поред најбитнијих ствари, пратећа опрема  је једнако битна. У њу бисмо могли сврстати ствари попут батеријске лампе, упаљача или шибица, столица на расклапање и слично. Ове ствари могу ваш боравак у природи учинити много лакшим.

Прочитајте још: Недостају вам Грчка, Чешка, Немачка...? Отпутује уз помоћ тањира - верујте да је могуће

Место за спавање је битно, али једнако је важно да себи омогућите што лакши приступ основним животним намирницама. Стога, од великог је значаја да са собом имате залихе хране и пића за одређени број дана. Са собом понесите и посуђе и прибор за јело јер ће вам то олакшати припрему и конзумацију, а увек се можете определити и за роштиљ или једноставно печење кобасице на штапу и ватри.

Не заборавите кесе за смеће - чувајте природу

Хигијенска средства, где год да кампујете, од изузетног су значаја. Понесите са собом тоалет папир, четкицу и пасту за зубе, сапун и влажне марамице. Остатак понесите према свом избору, али не заборавите кесе за смеће. Чувајте природу и приликом одласка покупите за собом смеће.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.