· · Коментара: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

Да ли је ово крај СЕКС туризма и да ли су за то криви МИЛЕНИЈАЛЦИ?

Истраживање које је спровела једна америчка туристичка агенција између 1.500 туриста старих од 18 до 35 година, односно "миленијалаца", показало је да сваки други спреман да се откаже секса акоје то услов да иде на путовање.

Par.jpg
Фото: Пиксабу

Миленијалци чине 20 одсто светских путника и агенције су врло заинтересоване за ове туристе, јер је реч о запосленим људима који су на врхунцу живота. Они су већ унели доста промена у начину како се данас путује, а на њихове одлуке највише утичу друштвене мреже.

Прочитајте још: Због короне једно занимање прети да НЕСТАНЕ, а многи људи у Србији се баш њиме баве

Многи верују да ће корона променити путовања, али још јесенас су туроператори приметили да се нешто дешава. Наиме, према истраживању једне америчке туристичке агенције 83 одсто ове генерација обавезно путује најмање једном годишње. Тачније, 48 одсто њих путује једном до два пута, а 35 одсто и до пет пута годишње.

Воле да пакују кофере Фото: Пиксабу
Милеијалци су спремни да држе дијету, откажу кабловску, па и да апстинирају од секса због путовања!

Занимљиво је да су на питње чега би се одрекли да би путовали, сви били спремни на жртву: 80 одсто би се отказало кабловске телевизије, 77 одсто кафе, 73 одсто алкохола, 60 одсто је спремни да држи дијету, а 57 одсто би апстинирало од секса!

А мобилни?
Занимљив је податак да половина младих, 49 одсто, "на мобилном" проводи од осам до девет сати дневно. Ипак, 41 одсто је спремно да престане да користи мобилни телефон због путовања.

Разлог за ово делимично лежи у томе што у азијским земљама, у којима цвета секс туризам везан за проституцију и злогласне хотеле у којима се собе издају на сат, а приход је значајан допринос националним економијама.

Тајланд и Филипини су неславни рекордери секс туризма.

"Славни" рекордери су Тајланд и Филипини, док је Праг успео да се ослободи епитета "секс дестинације". Према неким проценама, црно тржиште у Тајланду има годишњи приход од 6,4 милијарде долара, док је на Филипинима - шест милијарди.

Неки траже љубав Фото: Пиксабу
Миленијалци бирају хотеле са "сексуално позитивном политиком" за дружење.

Међутим, туристички радници су убеђени да кључ решења држе миленијалци који се ни у чему не понашају попут својих родитеља. Они су, наиме, прекинули праксу путовања у пакет-аранжману, путују соло и еколошки су освештени.

Они су и у секс туризму донели драматичне новине. Они који су жељни секс-туризма не траже га на улици, већ бирају хотеле који имају "сексуално позитивну политику". То значи да у овим ризортима примају госте +18 који су расположени за необавезно дружење. Пионири оваквог хотелијерства су Мексико и карипске државе. Ови хотели нуде провод за госте свих сексуалних оријентација и нуде хигијенске "сигурне собе" за ближе дружење.

Прочитајте још: Острва са којих се туристи враћају БЕЛИ и НЕОСУНЧАНИ, шта мислите зашто?

Да ли ће нова генерација сексуално освешћених миленијалаца стати на пут "сексуалном туризму" у Азији? За седа су успешно одолели, јер Тајланд полако мења " сексуалну политику".

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.