· · Коментара: 0
ТРГОВИНА ЉУДИМА

"Бићеш послушно пашче или се УБИ": БОЈАН месецима ПРАТИО девојчицу (12) из Источне Србије, па послао СТРАШАН захтев

Педофили се месецима приближавају, миц по миц, а када девојчица схватила да је у проблему, онда је увелико касно, јер када "забаце ласо" не одустају до краја.

1592578863_Depositphotos_221820702_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Како је могуће да девојчица седне у ауто непознатог мушкарца? Једноставно, он се њој месецима приближавао, она му верује и познаје је боље од њених родитеља.

Прочитајте још:  Српска омладина РЕДОВНО ПИЈЕ, излази на ИНТЕРНЕТУ, а ШТА МИСЛЕ о свом животу?

- Редовно фотографишите своје дете, фотокопираје пасош и договорите вашу лозинку, а све време се надајте да никада неће постати жртва педофила као девојчица из Источне Србије - каже  Влада Арсић, писац и едукатор Фондације "Тијана Јурић".

Син естрадног менаџера
Педофили најчешће користе слике младића и увек се представљају као богати синови директора или естрадног менаџера који може да помогне и омогући козметичке третмане.
Педофили вребају на друштвеним мрежама месецима са профилним сликама згодних младића.

Арсић је аутор две књиге "Армагердон" и "Изгубљене у магли" у којима говори о начинима којима педофили вребају и долазе до жртава. Први корак јесу друштвене мреже. Већина педофила на друштвеним мрежама користи слике момака и згодних мушкараца, али има и других случајева.

Прихвате га за пријатеља мислећи да, ако је смарач, могу да га блокирају.

- Ја могу са мог профила да пошаљем захтев за пријатељство некој тинејџерки и она ће ме прихватити, јер иако мисли да сам "маторац" желе да имају што више пратилаца и мислиће да ако сам "смарач" може увек да ме блокира - каже Арсић.

Ствар престижа је имати што више пратилаца Фото: Пиксабеј

Педофил недељама не покушава да комуницира са њом, само "лајкује" све што она објави. Временом његово име више није непознато, јер види да се њему допада све што она ради. Младима је број пратилаца и лајкова статусни симбол. 

- Пролазе дани и недеље, девојчица промени профилну слику и ја први пут остављам коментар "лепа си" и ништа више - истиче Арсић.

Родитељи, урадите ово:
1. Увек имајте свежу фотографију детета.2. Фотокопирајте дечији пасош.3. Договорите лозинку коју само ви знате попу "Поздрави баку Живку" која је умрла. Ако је дете упало у трговину они ће инсистирати да се јави кући, да се не би дизала гужва и пазе шта ће рећи јер ако викне у помоћ почиње тортура.
Педофил недељама лајкује њене слике, не шаље поруке

Поново пролазе недеље, а онда стиже порука у Инбоксу: "Извини, видим да си из (рецимо) Крагујевца, да ли је тачно да у твом граду постоји то и то?" Девојчица већ познатом имену одговара и педофил се културно само захвали.

Прочитајте још: Мама из Србије ИЗБАЧЕНА ИЗ ВИБЕР ГРУПЕ након што је упутила ПОРУКУ осталима: Сада добија ПОДРШКУ(ФОТО)

- Тек после неколико месеци, када девојчица објави фотографију са тужним лицем или цитатом педофил почиње да повлачи удицу и пита је: "Злато, шта се догодило" - наглашава Арсић.

Девојчица је до тада стекла поверење да то није "манијак", није "смарач", већ културан човек који је стварно забринут.

Увек је ту када им је досадно
Фото: Пиксабеј
Педофил увек има времена за девојчицу, за разлику од њених родитеља.

- Када одговори, потпуно је подржим, пружим јој савет и поново прекидам дискусију - каже Арсић.

Тог тренутка је девојчица увелико убеђена да је стекла пријатеља, интелектуалца. Педофил је до тада сакупио све потребне податке, јер на њеном "зиду" већ зна шта воли. Следећи пут ће је питати о певачици коју воли, о школи у коју иде...

Педофил месецима разговара са девојчицом и у свему је подржава док не пошаље први захтев
Коме се повере?
Деца у једном тренутку покушају да се повере родитељу, али ако у том тренутку чује речи "само да завршим ручак" или "сад ће крај утакмице" -  моменат је прошао и никада неће испричати шта је мучи.

- Ми смо увелико пријатељи, знам о њој више од њених родитеља, јер ми се она поверава пошто сам на њеној страни, увек је подржавам, ту сам за њу када има проблем или се посвађа са другарицом, а све што пише ја ћу чувати и памтити, јер следи финале - истиче Арсић.

Девојчица мисли да може да га блокира, али греши...

У једном тренутку, када педофил сакупи довољно податка, педофил "повлачи нагло удицу" и тражи јој да му пошаље слику груди. Уколико она то одбије педофил ће објавити све што је ружно писала о разредној, другарицама, родитељима, брату... 

Девојчица мисли урадићу ша тражи и завршила сам... Фото: Пиксабеј

Девојчица мисли да може да блокира педофила, али он је већ прати са другог профила, па она мора да испуни захтев и тада је за њу крај.

- Девојчица размишља: Урадићу шта  тражи и завршила сам, а не зна да је тек почела, јер ће моји  захтеви бити све страшнији, а уцењивачки потенцијал све гори - каже Арсић.

У тренутку када је ухапшен Бојан је у својој мрежи имао 12 девојчица!

На радионицама са децом Арсић често користи пример из књиге "Армагедон", случај девојчице из Источне Србије коју је педофил Бојан (право име познато редакцији) навео да дође у Косовску Митровицу. Овај педофил је правосудно осуђен и живи у јужном делу града, а уцењивао је девојчицу да му пошаље слику груди, а затим и још горе фотографије и претио је да ће их објавити на Јутјубу и сајту школе.

Бугарска манекенка
Недавно је полиција у једном борделу на југу Србије пронашла малолетну Бугарку коју је педофил навукао причом да ће у Бујановцу радити као манекенка!

Она је, очајна, одлучила да се убије и пожалила другарици, која је отрчала код школског психолога, а онда су заједно отишле у полицију. Одељење за борбу против технолошког криминала је "разбило" њихову комуникацију и полицајка је наставила са разговором.


Уместо девојчице на састанак са педофилом се појавила полиција и ухапшен је.

- На речи да хоће да се убије Бојан је одговорио "Или ћеш бити моје послушно пашче или се уби", а у том тренутку је има 12 девојчица у својој мрежи - каже Арсић.

Прочтиајте још: Сви европски тинејџери НЕ ВОЛЕ ШКОЛУ, а одговори деце из СРБИЈЕ ИЗНЕНАДИЛИ

- Када схвати да је у проблему значи да је одавно одмакао и једино што тада не сме да уради је да ћути, блокира педофила или га игнорише, јер они увек нађу начин да је пронађу, па ако не сме да каже родитељима или у школи, нека оде у полицију или се обрати Фондацији "Тијана Ђурић" јер знамо како да је спасимо, пошто када педофил "забаци удицу" иде до краја - закључује Арсић.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.