· · Komentara: 0
DRUŠTVENE MREŽE

GOLIŠAVE slike na INSTAGRAMU kako biste privukli pratioce? Proverite da li ova TAKTIKA radi

Iako nije do kraja poznato kako radi algoritam društvene mreže Instagram, poslednje istraživanje proverilo je da li možete biti u samom vrhu objavljivanjem golišavog i provokativnog sadržaja

1593122383_bikini.jpg
Foto: Depositphotos

Instagram je raspoložen za golotinju! Ovo je zaključak poslednjeg istraživanja organizacije Algorithm Watch, koje je pokazalo da će se korisnicima ove mreže na vrhu vesti, popularnog feed-a češće pojavljivati fotografije žena u donjem vešu, nego muškaraca bez majice.

Pročitajte još: Skinite 1.000 FILMOVA u jednoj SEKUNDI

Facebook vodi računa
Iz organizacije Algorithm Watch posebno naglašavaju jedan od starih Facebook patenata prema kojem je sistem sam analizirao fotografije i donosio zaključke o njihovoj potencijalnoj popularnosti. Takođe, u patentu se posebno spominje da bi sistem mogao prepoznati i odevenost osoba na fotografijama.

Tako je verovatnoća da se slika žene u kupaćem kostimu pojavi kao prva fotografija na ovoj društvenoj mreži veća za 50 odsto. Sa druge strane, verovatnoća da će prva fotografija biti obnažen muškarac tek 30 odsto.

U izveštaju se, ipak naglašava da je bez uvida u Instagramove algoritme nemoguće donositi konkretne zaključke.

Pročitajte još: Znate li kako da instalirate DARK MOD na Vac apu? Ništa lakše

Uopšteno, algoritam je napravljen kako bi prikazivao sadržaj baziran na interesu i aktivnosti korisnika.

Pročitajte još: 5G MREŽA pokorila Ameriku!

Dakle, ako korisnici često lajkuju i komentirišu takve fotografije, pretpostavka je da će se takav sadržaj, za koje je algoritam zaključio da se korisnicima sviđa, prikazivati među prvim objavama te društvene mreže.

Ono na što je posebno upozorio jedan od autora istraživanja je da su baš svi kreatori sadržaja na Instagramu naglasili kako su, da bi se povećao doseg njihovih objava, morali objaviti fotografije sa delimičnom golotinjom.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.