· · Коментара: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

ГОЛИШАВЕ слике на ИНСТАГРАМУ како бисте привукли пратиоце? Проверите да ли ова ТАКТИКА ради

Иако није до краја познато како ради алгоритам друштвене мреже Инстаграм, последње истраживање проверило је да ли можете бити у самом врху објављивањем голишавог и провокативног садржаја

1593122383_bikini.jpg
Фото: Depositphotos

Инстаграм је расположен за голотињу! Ово је закључак последњег истраживања организације Algorithm Watch, које је показало да ће се корисницима ове мреже на врху вести, популарног feed-a чешће појављивати фотографије жена у доњем вешу, него мушкараца без мајице.

Прочитајте још: Скините 1.000 ФИЛМОВА у једној СЕКУНДИ

Facebook води рачуна
Из организације Algorithm Watch посебно наглашавају један од старих Facebook патената према којем je систем сам анализирао фотографије и доносио закључке о њиховој потенцијалној популарности. Такође, у патенту се посебно спомиње да би систем могао препознати и одевеност особа на фотографијама.

Тако је вероватноћа да се слика жене у купаћем костиму појави као прва фотографија на овој друштвеној мрежи већа за 50 одсто. Са друге стране, вероватноћа да ће прва фотографија бити обнажен мушкарац тек 30 одсто.

У извештају се, ипак наглашава да је без увида у Инстаграмове алгоритме немогуће доносити конкретне закључке.

Прочитајте још: Знате ли како да инсталирате ДАРК МОД на Вац апу? Ништа лакше

Уопштено, алгоритам је направљен како би приказивао садржај базиран на интересу и активности корисника.

Прочитајте још: 5Г МРЕЖА покорила Америку!

Дакле, ако корисници често лајкују и коментиришу такве фотографије, претпоставка је да ће се такав садржај, за које је алгоритам закључио да се корисницима свиђа, приказивати међу првим објавама те друштвене мреже.

Оно на што је посебно упозорио један од аутора истраживања је да су баш сви креатори садржаја на Инстаграму нагласили како су, да би се повећао досег њихових објава, морали објавити фотографије са делимичном голотињом.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.