· · Komentara: 0
INTERNET PRETRAŽIVAČ

Sačuvajte svoje vreme: Kako da na najlakši način pronađete željenu fotografiju na Guglu?

Saznajte kako da brzo i lako pronađete fotografije najvećem internet pretraživaču, bez gubljenja vremena na neodgovarajuće fotografije koje nisu ono što ste "zamislili"

google-4393694_960_720-5e9e08114c8ac.jpg
Foto: Pixabay

Google pretraživač nudi sve informacije koje su nam potrebne, ali su i nepresušan izvor fotografija. Ipak, u moru sadržaja koji je dostupan na Google prtraživaču, korisnicima se ponekad čini da potroše mnogo vremena dok pronađu upravo ono što su želeli.

Postoji nekoliko načina kako da pretražujete fotografije na Google.

Pročitajte još: Lažnim vestima se staje na put: Evo koje su prve na udaru!

Prva opcija

Upišite u Google pretragu ključnu frazu > Enter > Kliknite na Slike (image) > Alatke (Tools) i ovde dobijate dodatne opcije, odnosno filtere za preciznu pretragu.

Druga opcija

Idite na images.google.com. Pretragom nađite reč ili frazu. Svi rezultati će biti slike. Možete i na Google da potražite sliku koju želite da pronađete, pa da kliknete na Slike.


Foto: Pixabay

Slike su možda zaštićene autorskim pravima. Ako tražite sliku koju želite da koristite, možete preko napredne pretrage da pronađete slike koje možete da koristite.

Potražite fotografije pomoću pretrage fotografija

Ako sačuvate neku fotografiju na računar, pa zatim želite da je pretražujete na Google Images putem kamere, moći ćete da pronađete sve slične fotografije na internetu. Ako koristite Chrome, desnim klikom miša označite „Pretraži sliku na Chrome“ i dobićete sve iste ili slične slike.

Pročitajte još: Uz pomoć TRI aplikacije sredite vaš profil na mrežama kao profesionalac

Ako želite da saznate odakle fotografija dolazi, spremite je i kliknite na “kamera dugme”. Ubacite fotografiju i Google će vam prikazati odakle je ta ili neka slična fotografija došla.

Fotografija može biti upit za pretragu kako biste pronašli slične njoj. Kada ih pretražujete pomoću upita, među rezultatima se mogu pronaći slične fotografije, sajtove koji obuhvataju fotografiju, istu fotografiju, ali u različitim veličinama. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.